Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.06.23. 11:51

Enyhítenék a kamionstopot:öröm és bánat

<p>Sajószentpéter - Enyhítene a nyári kamionstop szigorán a kormány. A hét és fél tonnánál nehezebb járművek szombat délelőttönként is közlekedhetnének a jelenleg érvényben lévő szabályokkal szemben.</p>

A tervvel kapcsolatosan megoszlanak a vélemények. A fuvarozók támogatják az elképzelést, több önkormányzat viszont tiltakozik ellene.

Munka és nyugalom

Dr. Faragó Péternek, Sajószentpéter polgármesterének egyik szeme sír, a másik nevet: - A kamionok, ha mennek, ez azt jelenti, hogy dolgoznak, működnek. Haladnak a beruházások, az építkezések. A mi városunk, Sajószentpéter is nagyon leterhelt, zsúfoltak az utak - jelentette ki a polgármester. Nagyon nagy az átmenő forgalom, jó lenne a nyugalom legalább a hétvégéken. A munka azonban nem szenvedhet hátrányt, jócskán akadnak olyan szállítások, amelyek nem tűrnek halasztást. Az értékteremtő tevékenység miatt tehát az a véleményem, hogy közlekedjenek szombat délelőttönként is a kamionok. Ha viszont az iszonyú forgalomra gondolok, akkor tiltakoznék a kamionstop nyári enyhítése miatt. Egyetlen megoldás van: minél hamarabb meg kell építeni a városokat elkerülő útszakaszokat. Nálunk ebből a szempontból is biztató a helyzet. A négysávos elkészül november végére. A 26-27-es út csatlakozásának megépítése pedig az Edelény-Mucsony elágazással folytatódik 2011-ig, amely lehetővé teszi majd, hogy Sajószentpéter központját teljesen elkerülje a kamionforgalom - mondotta végezetül dr. Faragó Péter.

B. Gy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!