Tovább tágul Debrecen fölött a légtér

Akt.:
Debrecen, 2015. május 21. Papp László polgármester (Fidesz-KDNP) és Váradi József, a Wizz Air légitársaság elnök-vezérigazgatója (j) egy repülőgépmakettet tartanak a kezükben a debreceni városházán 2015. május 21-én tartott sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették, hogy a diszkont légitársaság bázisrepülőtere lesz a debreceni reptér.
Debrecen, 2015. május 21. Papp László polgármester (Fidesz-KDNP) és Váradi József, a Wizz Air légitársaság elnök-vezérigazgatója (j) egy repülőgépmakettet tartanak a kezükben a debreceni városházán 2015. május 21-én tartott sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették, hogy a diszkont légitársaság bázisrepülőtere lesz a debreceni reptér. - © MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Debrecen – December közepétől már heti 21 járatot üzemeltet a Wizz Air új bázisrepterén.

Ez a nap legalább annyira jelentős, mint az a 2012-es, amikor a város Európa és talán a világ egyik legdinamikusabban fejlődő légitársaságával, a Wizz Airrel kötött stratégiai szövetséget – mondta csütörtöki sajtótájékoztatójukon Papp László polgármester. Ezután bejelentette, a debreceni is a Wizz Air bázisreptere lesz, így december közepétől menetrendszerinti járatot indíthat a légitársaság Párizsba, Malmőbe és Brüsszelbe is. Attól kezdve már heti 21 járat indul, illetve érkezik hat, meghatározó európai nagyváros viszonylatában. A járatbővítés nagy szolgálatot tesz mind a város, mind a régió gazdaságának és turizmusának. Ennek köszönhetően az idén várható 170-180 ezres utaslétszám 2017-re minimum 300 ezerre emelkedhet, de akár meg is duplázódhat – tette hozzá Papp László.

Váradi József, a légitársaság vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy a bázisrepülőtéri státusz számukra is más elkötelezettséget jelent, ami helyi dolgozók, pilóták, légikísérők és karbantartók felvételével, a működtetéshez szükséges hálózat bővítésével jár, és hosszú távra szól.

HBN-ÉP
hirdetés