szon-sportoldal

2008.05.27. 13:08

Az országos főtábla a tét

<p>Tíz megyei futballcsapat kvalifikálhatja magát szerda este a következő körbe. <A href="/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/az-orszagos-fotabla-a-tet/cn/szon-news-km_01-20080527-125538"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Szerdán 17 órakor megyeszerte tíz futballpályán harsan fel a játékvezetői síp: elkezdődik a Magyar Kupa megyei főtáblájának második fordulója. Ezúttal már nem pusztán a továbbjutásra törekedhetnek az érintett csapatok, aki ugyanis kvalifikálja magát a következő körbe, egyből az országos mezőnyben találja magát. A Nyíregyháza Spartacus, a Baktalórántháza és a Tuzsér kiemelt, az ominózus gárdák a nyár végén kapcsolódnak be a versenysorozatba.

Ami a szerdai játéknapot illeti: a rendes játékidő után győztes együttes várhatja a majdani a sorsolást, döntetlen esetén, ha azonos osztályban szereplő csapatok mérkőznek, a lefújás után hosszabbítás nélkül a büntetőpontról elvégzett 5-5 rúgás dönt. Amennyiben nincs döntés, páronként folytatják, míg valaki nem hibázik. A büntetőrúgásokban csak azok a játékosok vehetnek részt, akik a meccs lefújásának időpontjában a pályán tartózkodtak. Ha különböző osztályú együttesek játszanak egymással, iksz esetén az alacsonyabb osztályú csapat jut tovább.

Megismétlődik a Balkány–Várda SE párharc, a bajnokin nemrég meglepetésre a házigazdák nyertek – akkor még Madalina György irányításával. Miként tavaly tavasszal, ezúttal Tiszavasváriba látogat a Nagyecsed. Pikáns meccsnek ígérkezik a már majdnem feljutó Kemecse és az NB III. élmezőnyébe tartozó Nyírmada találkozója. Speciális helyszíne lesz az Újfehértó–Nyírtelek összecsapásnak, melyet a hajdú-bihari Tégláson rendeznek meg. A megyei első osztályú bennmaradásért küzdő Záhonyhoz az osztálytárs Nyírkarász látogat.

Hasonló a felállás Tiszabecsen, ahol a kiesés elkerüléséért hadakozó házigazdák a Mándokot látják vendégül. Három helyszínen megyei másodosztályú együttesek igyekeznek kiharcolni a továbbjutást: Dombrádra a Tiszalök, Ajakra a Mátészalka, Tiszakóródra pedig az Ibrány érkezik. Miközben tehát a Bp. Honvéd–Debrecen kupadöntő első felvonását rendezik szerdán 18 órától, kiderül, hogy mely csapatok maradnak talpon a 2008/2009. évi kiírásban.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!