Magyarország

2008.10.25. 17:03

Nem kell nyolcszázezeret fizetnie az áramért a méhkeréki férfinek

<p>Mégsem kell a több mint 800 ezer forintot kifizetnie az áramért annak a méhkeréki férfinak, aki három év után tavasszal kapott ekkora villanyszámlát.</p>

A férfi házában 2005-ben cserélték le a villanyórát ezután két hónap alatt az éves átlagfogyasztás tízszeresét mérték a házában. Bóka Mihály szerint képtelenség, hogy egy átlagos családi házban két hónap alatt több mint 20 ezer kilowatt energia fogyjon. A család és a szolgáltató végül megegyezett, a fogyasztónak 400 ezer forintot kell kifizetnie.

Mint arról a Független Hírügynökség korábban beszámolt, a 800 ezer forintos villanyszámlát tavasszal kapta kézhez a méhkeréki család, ebből szerintük 350 ezer forint volt a jogos követelés. A szolgáltató szerint ugyanakkor 2005-ben két hónap alatt a család 20 ezer kilowattóra energiát használt el, ez körülbelül félmillió forintos fogyasztás. Fél éves huzavona után végül sikerült a családnak és a szolgáltatónak megegyeznie. Bókáéknak az eredetileg kiküldött számla felét, 400 ezer forintot kell kifizetniük. A villanyszámlát november közepéig egy összegben kell kifizetniük.

A Démász álláspontja szerint egyébként az ügyfél mérőórája hiteles, a vitatott villamosenergia-mennyiséget elfogyasztották. A szolgáltató közleménye szerint a fogyasztónak többször is felajánlották, hogy a mérőórát bevizsgálják, ezzel azonban nem éltek. Felajánlották azt is, hogy a család vagy kap 41 hónap részletfizetési kedvezményt, vagy két héten belül egy összegben befizet 400 000 forintot. A család ez utóbbi mellett döntött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!