szon-sportoldal

2008.03.13. 21:59

Átugrották a Farkas-csapdát

<p>Megismétlődik a tavalyi döntő: Betonút-NRK Nyíregyháza–Vasas a bujtosi csarnokban. <A href="/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/atugrottak-a-farkas-csapdat/cn/szon-news-km_01-20080313-093358"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Látványos labdamenetek, bőszítő bakik. Kibontakozó kulcsfigurák, elszánt epizodisták. Hajmeresztő hullámzás, frenetikus forgatókönyv. A végén csattant – de még mekkorát!

Ludvig Zsolt, a Betonút-NRK vezetőedzője óvatos duhaj volt, előzetesen bizonygatta, hogy nem lefutott az elődöntő, komoly erőfeszítést igényel a BSE legyőzése. Naná, hogy a nyíregyháziaktól elvárta a hazai közönség a fináléba kerülést!

Csütörtökön délután az NB I. Ligabajnokság alapszakaszában acélosodott Vasas három játszmában verte a Közép-európai Liga-szereplés utáni Gödöllőt. Bő egy óra hatásszünet után következhetett az érthetően nagyobb érdeklődéssel kísért másik elődöntő, és aligha gondolta bárki is, hogy egy kétórás krimi kezdődik.

Már az első szett után megállt az ütő, a vérfagyasztó kezdetet a BSE remek hajrára idézte elő. Bárhogy is alakuljon a folytatás, a szettnyerés ténye is meglepetés – vélték a fővárosi szimpatizánsok.

Letaglózó erejű volt a válasz, az NRK tizenkét pontot vert riválisára a második játékrészben. Nem törtek ki sikolyban a vendégek, a következő játszma közepéig tartották a lépést, ám sikerült fordítaniuk a házigazdáknak.

Újabb cseppek a méregpohárból: a lelkes Farkas-tanítványok csapdát állítottak ellenfelüknek, egységes produkcióval döntő szettet kezdeményeztek. Ott pedig új időszámítás kezdődik...

A nyolc évvel ezelőtti kupasiker meghatározó egyéniségei kerültek előtérbe: Erdősné, Akimova és Botos még rátett egy lapáttal, tüzelték a társakat. Égett a ház, 10:12-nél a csapatkapitányi megoldások egált eredményeztek, Katona is nyitott egy remekül időzített ászt, a csarnok izzott, az öt pont pedig kupadöntőbe emelte a hegyet-völgyet megjáró nyíregyházi hölgykoszorút.

Sportélmény volt a javából, aki lemaradt, pénteken folytatás következik. Háromtól bronzmeccs, hattól pedig a döntő. Hetedszer lehet kupagyőztes az NRK!

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!