Összefogásból lett kifestve, újra lambériázva, füvesítve

Összefogásból lett kifestve, újra lambériázva, füvesítve
© Fotó: Magánarchívum
Hajdúszoboszló – Megújult a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskola külső és belső környezete, így a diákok ősszel már egy szebb, barátságosabb épületben kezdhetik az új tanévet.

Az intézmény részleges felújítása a Tigáz Csoport és csaknem 80 önkéntes dolgozójának, valamint további 19 önkéntes tanár, szülő munkájának köszönhető. A közműszolgáltató 2013-ban indította útjára Összefogás elnevezésű kezdeményezést, hogy felhívja a figyelmet a közösségi célok szolgálatára. A társaságnak és dolgozóinak köszönhetően azóta öt közintézmény kapott új külsőt csaknem 50 millió forint összértékben. Ezek közül kettő hajdú-bihari, pontosabban debreceni, így a családok átmeneti otthona, a Tócóskerti Óvoda. A Bárdos Lajos Általános Iskolában most kifestették a folyosókat, a beltéri szekrényeket, renoválták, illetve kicserélték a folyosók lambériáit, lecsiszolták és újramázolták a kerítést, továbbá befüvesítették az udvart.

– Hálával és köszönettel tölt el minket, hogy vannak még olyan önzetlen emberek, vállalatok, akik anyagi és emberi erőforrást nem sajnálva segíteni akarnak. Ezzel nemcsak a közösség javát szolgálják, hanem példát mutatnak a felnövekvő nemzedéknek is. Ugyanakkor olyan lehetőséget biztosítanak szülők, pedagógusok számára, amely közelebb hozza őket egymáshoz – mondta Patai Anikó intézményvezető.

HBN
hirdetés