Sport

2013.05.06. 09:57

Az MK-fináléért játszik a Loki

Debrecen - Kedden a háromgólos előnyben lévő DVSC-TEVA bekerülhet a Magyar Kupa döntőjébe.

Debrecen - Kedden a háromgólos előnyben lévő DVSC-TEVA bekerülhet a Magyar Kupa döntőjébe.Jól futballozott és három remekbeszabott gólt rúgott a hétvégén a Loki Diósgyőrben, mégsem tudott nyerni Kondás Elemér együttese. A hajdúságiak a 77. percig 3–1-re vezettek, de a hajrában kétszeri s kapitulált a védelem, ezért meg kellett elégedniük az egy ponttal.

Elveszett két pont

– Úgy vélem, elveszítettünk két pontot, semmint szereztünk egyet – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Bernáth Csaba, a DVSC jobbhátvédje. – Ugyan a hazaiaknak voltak lehetőségei 3–3-nál, de mi meg a lécet találtuk el kétgólos vezetésünknél. Az első tíz perc a DVTK-é volt, mi kissé álmosan kezdtünk, de aztán átvettük a játék irányítását és egy látványos támadás végén megszereztük a vezetést. A második félidőben is jól fociztunk, elhúztunk a Diósgyőrtől és talán el is hittük, hogy zsebben van a három pont. Sajnos ezen a meccsen a pontrúgásokkal hadilábon álltunk, a rögzített szituációknál agresszívebbnek kellett volna lennünk, gyorsabban reagálni az ellenfél mozgására, ebben mindenképpen javulnunk kell, hiszen a győzelem úszott el emiatt a hibák miatt! A lefújást követően eléggé kiborult a csapat, mert szerettünk volna jól teljesíteni az utolsó öt bajnoki meccsen, hogy elérjük a dobogót, ehhez nagyon fontos lett volna nyerni a DVTK otthonban, sajnos nem sikerült – kesergett a védő, aki a harmadik hazai találatnál a kapu torkából vágta ki a labdát – kár, hogy már a gólvonalon túlról.

– Nem is reklamáltam az eset után, hiszen már a támaszkodó lábam is túl volt a vonalon, túl sokat nem lehetett volna vitatkozni a gól jogosságán – ismerte el Bernáth.

Biztos előny

A cívisvárosiak kedden újra pályára lépnek, ezúttal a Magyar Kupában lesz jelenésük az Oláh Gábor utcán. A sorozat elődöntőjében 18 órától a Vasas lesz az ellenfél, az első találkozót 3–0-ra megnyerte a Debrecen Angyalföldön. –

Három góllal megnyertük az első mérkőzést a másodosztályú gárda ellen, ez talán biztosabb előnynek tűnik, mint amikor Diósgyőrben vezettünk 3–1-re... – mosolyodott el a harmincnégy éves labdarúgó. – Nem tekintjük azonban lefutottnak a párharcot, nem tudhatjuk, a Vasas milyen kerettel és szándékkal jön a Nagyerdőre. Nekünk nem is velük kell foglalkoznunk, hanem azzal, hogy a visszavágót is megnyerjük.

Kondás Elemér felhívta a figyelmünket: felejtsük el az első találkozón történteket, igyekezzünk jól focizni és nyerni! Ennyivel tartozunk a klubnak, a szurkolóknak és saját magunknak.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!