Orvos - HAON

2015.08.25. 10:03

Dr. Kolozsy Zoltán - A potenciazavarokról: idősek is, fiatalok is…

Magyarországon fél millió férfi életének átmeneti vagy állandó jellegű kísérője a szexuális élet zavara.

Magyarországon fél millió férfi életének átmeneti vagy állandó jellegű kísérője a szexuális élet zavara.

A 40 év feletti férfiak mintegy 50 %-ának időnkénti vagy mindennapos problémája a nem kielégítő merevedés, 60 éves korban ez az arány már meghaladja a 60%-t, 70 éves korban pedig a férfiak ¾-e küszködik e panaszokkal. …

Andrológusok tapasztalata szerint a merevedési zavarok a fiatal korosztályt sem kerülik el. Náluk a rohanó életformából vagy a teljesítménykényszerből származó stressz a leggyakoribb kóroki tényező. Igen nagy lelki súly nehezedik a fiatal férfire , aki – sokszor akaratlanul is – meg akar felelni egy, a médiumok által kritikátlanul sugallt, sikeres és hódító férfi imázsának.

Elgondolkodtató ugyanakkor, hogy hazánkban az erekciós zavarokkal küszködő férfiak mindössze 10%-a fordul andrológushoz panaszával, a nagy többség önmagában őrlődve, tehetetlenül nézi házassága, párkapcsolatai, megromlását.

Pedig a merevedési zavarok, már másfél évtizede kiemelkedő eredményességgel gyógyíthatók. Az un. PDE gátló gyógyszerek megjelenésével sorsdöntő változás következett be a gyógykezelésben E vegyületek a hímvesszőben fejtik ki hatásukat, egy enzim gátlása révén elősegítik a hímvessző simaizom elemeinek elernyedését, így a természetes mechanizmusnak megfelelő módon jön létre az erekció.

Ma már négy különböző gyógyszer van forgalomban, amelyek hatására hamarabb következik be a szexuális inger kiváltotta merevedés. Jelentősen fokozódik a pénisz keménysége, rigiditása. A korábbinál hosszabb ideig tart az erekció, s a gyógyszer lerövidíti az egy együttlét alkalmával ismételt közösülések között eltelt időt, tehát a férfi hamarabb "regenerálódik".

És ha szájon át szedhető gyógyszerrel nem sikerülne kielégítő eredményt elérni, van lehetőség a hímvesszőbe injekció formájában bejuttatott anyaggal teljes merevedést létrehozni. A fájdalmatlan, könnyen elsajátítható öninjekciózás különösen a cukorbetegség és magas vérnyomás okozta vérellátási zavarok esetén jelenthet eredményes megoldást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!