Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.04. 06:34

Olvasóink írják: Comb helyett farhát

<p>Sajnos egyik híradás a másikat éri, miszerint egészségünket károsító zug húsüzemeket fülelnek le, szinte naponta. Most az ünnepek közeledtével pedig fokozódnak az ellenőrzések.</p>

"Sajnos elég sok ételmérgezésről írnak a lapok.

A másik dolog, amiről szeretném megosztani a tapasztalataimat, az nem az egészségünket károsítja, hanem a pénztárcánkat. "Válságban a baromfiágazat" Leleményes feldolgozóüzemek már meg is találták a kiutat a válságból, hogy lehet nyereségessé tenni az ágazatot.

Szomorú tapasztalatom van ezzel kapcsolatban. Most mindegy, hogy melyik áruházban történt, nem az áruház a hibás, hanem a szállító. Én a panaszomat rögtön meg is írtam a baromfifeldolgozó cégnek e-mailben. Vásároltam 3 kilógramm csirke felsőcombot. Otthon szétcsomagolás közben fedeztem fel, hogy a 700 forintos kilónkénti csirkecombhoz, milyen oda nem illő részek vannak csomagolva. A három kiló comb közül 80 dekagramm farhátról hozzászeletelt faggyú volt odacsomagolva, ami nekem csak háztartási hulladék.

Levelemre készségesen válaszoltak, adjam meg a vásárlási kódot, dátumot, hogy utána tudjanak nézni. Egy hét múlva jött a válaszlevél, miszerint egy holland szeletelő gép volt a tettes, amely most van kipróbálás alatt és a jövőben jobban odafigyelnek rá. Köszönik az észrevételt, remélik továbbra is az ő terméküket fogom vásárolni. Ezzel részükről a téma le is volt zárva.

Sajnos mostanában is szinte állandóan azt tapasztalom, hogy az egész csirkecombot még csak véletlenül sem az ízület mentén vágják le, hanem a lábból hozzászelnek egy jókora csontot.

Így aztán biztos nem lesz veszteséges az ágazat. A Fogyasztóvédelem figyelmébe ajánlanám ezeket a burkolt áremeléseket."

- Bereczky Jánosné -


Sárospataki jutalomút

"Szent Erzsébet születésének 88. évfordulója alkalmából a Közösségi könyvtár és a pusztadobosi Karitász vetélkedőt szervezett az Árpád-ház szentjei címmel. Az első és második csapat jutalma egy sárospataki kirándulás volt. Nagy örömünkre mi nyertünk.

Sárospatakon megnéztük a Szent Erzsébet házban rendezett kiállítást, amit a templomlátogatás és a Bodrog parti séta követett. Ellátogattunk a várba is, nagyon tetszettek a különböző népviseletek, a gyönyörű cserépkályhák. A Vöröstoronyból – különösen a legelső szintről – nagyon szép volt a kilátás.

Ebéd után a híres pataki kollégium könyvtárában néztük meg a nemrégiben visszaszerzett kódexeket, az iskola múzeumát. Nagy élmény volt azokon a lépcsőkön járni, ahol egykor megfordult Kossuth Lajos, Móricz Zsigmond és sok más neves személyiség.

A szemben lévő megtalálható az egykor itt tanuló híres diákok szobrai is. Jártunk a Makovecz Imre tervezte művelődési központba is. Nagyon örültünk a jutalomútnak, ennél jobb nyereményt soha sem kaptunk."

- A „Könyvmolyok” csapata : Vékony Veronika, Smajda Viktória és Jurkinya Mihály -


Találkozó

"Hangulatos író-olvasó találkozót tartottak nemrégiben a nyíregyházi Vécsey Károly Általános Iskola könyvtárában. Bosnyák Viktória, írónő beszélgetett a negyedik osztályos gyerekekkel kedvenc meséiről és ifjúsági regényeiről. A tanulók nagy örömmel fogadták az írónőt."

- Szervezők -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!