Üzenet

2024.05.16. 08:36

Orbán Viktor: június 9-én a háború és a béke kérdésében kell döntenünk (videó)

Aki a Fideszre szavaz, a békére szavaz! – írta közösségi oldalán a miniszterelnök.

MW

Forrás: Facebook / Orbán Viktor

A kormányfő országjáró kampánykörútjának kapuvári állomásáról osztott meg fényképeket a Facebookon. Később egy videót is közzétett, amelyhez azt írta:

Június 9-én mutassuk meg, hogy a magyar emberek békét akarnak!

Orbán Viktor kapuvári látogatása előtt Sopronban járt, ahol elsőként Farkas Cipriánnal, a város polgármesterével tárgyalt, majd beszédet mondott a soproniaknak. A beszédből egy részletet az alábbi videóban tekinthet meg:

Menczer Tamás: a béke a legpozitívabb üzenet!

Háborús helyzet van és egy ilyen helyzetben a béke nagyon pozitív üzenet, a legpozitívabb üzenet – jelentette ki a Facebookon csütörtökön közzétett videójában a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója.

Menczer Tamás az ATV egyik műsorában arra a felvetésre, amely szerint semmiféle pozitív üzenetük nincs azon kívül, hogy háború vagy béke a tétje ennek a választásnak és klasszikus pozitív választási üzenettel nem lehet találkozni, elmondta: a felvetés jogos, mert a szomszédságunkban több mint két éve háború dúl, már az előző választás idején is dúlt.

„A probléma az, hogy azóta napról napra a helyzet súlyosabb lett. A francia elnök az atomfegyverekről, az atombombákról most már olyan természetességgel beszél, mintha azt mondanánk, hogy igyunk meg egy kávét, vagy egy pohár vizet” – mondta Menczer Tamás.

Hozzátette: katonákat akarnak küldeni, ez egészen nyilvánvaló és általános sorozásról beszélnek már
európai dimenzióban.

„A NATO-főtitkár kiadta a jelszót, minden fegyvert Ukrajnába, akkor is, ha az összes NATO szabályt megszegjük. Tehát a helyzet napról napra súlyosabb. Hát persze, hogy erről beszélünk” – jegyezte meg a kormánypártok kommunikációs igazgatója.

„Ilyen háborús helyzet van, és egy ilyen helyzetben a béke nagyon pozitív üzenet, a legpozitívabb üzenet” – zárta videóját Menczer Tamás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában