Magyar Honvédség

2024.03.04. 11:16

Megéri jelentkezni önkéntes katonai szolgálatra (videó)

A továbbtanuláshoz többletpontokat és kiemelt illetményt is szerezhetnek az önkéntes katonai alapképzésben részt vevő fiatalok – közölte a honvédelmi miniszter hétfőn az MTI-vel.

MW

Katonák a rendszeresítésre kerülő Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek harcjárművezető gyakorlatán Tatárszentgyörgyön, az MH. Böszörményi Géza Csapatgyakorlótéren 2024. február 27-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Szalay-Bobrovniczky Kristófot idézve a Hovédelmi Minisztérium azt írta: az elsődleges cél továbbra is az, hogy minél többen csatlakozzanak a Magyar Honvédséghez, amely ma már egy modern fegyverrendszerekkel ellátott, professzionális, 21. századi haderő.

Aki ide jelentkezik, egy bátor, high-tech, a haza védelmére készen álló, felkészült és alkalmas csapat tagja lehet

– emelte ki a tárcavezető.

A honvédelmi miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy az Önkéntes Katonai Szolgálat (ÖKSZ) kiképzésének teljesítésével a résztvevők akár 64 pluszpontot is szerezhetnek a jövő évi felsőoktatási felvételi eljárásban, miközben kipróbálhatják magukat, és még pénzt is keresnek.

A közlés szerint már a kiképzés közben is bárki dönthet úgy, hogy szerződéses katona lesz vagy katonai elhivatottságát tanulmányai folytatása, illetve civil munkája mellett tartalékosként is bizonyítja.

Az alapképzés hat hónapos teljesítésével 16 pont és a mindenkori minimálbérnek megfelelő illetmény, míg speciális szakfelkészítés esetén 32 többletpont és a garantált bérminimum jár.

Hat hónap után további fél évig lehet még folytatni az ÖKSZ-programot. Ezzel műveleti besorolású alakulatnál 64 pluszpontot lehet szerezni.

Jelentkezni március 5-e éjfélig az iranyasereg.hu/oksz oldalon, valamint az ország bármelyik toborzó irodájában lehet. A kiképzések március 11-én indulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában