Alpáriság

2024.02.26. 06:27

A DK politikusa pedofilsegítéssel vádolta meg a Magyar Nemzet riporterét (videó)

„Döntsenek az emberek az új köztársasági elnökről” – ezzel a címmel hirdetett tüntetést február 25-re a Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd. Az eseményen azonban a köztársaságielnök-választásról esett a legkevesebb szó. A megjelent politikusokat a Magyar Nemzet stábja a többi között a gyermekvédelmi törvény szigorításáról szerette volna kérdezni, de a legtöbb DK-s és momentumos politikus agresszívan hárította a kérdéseket.

MW

Dobrev Klára beszédet mond a közvetlen köztársaságielnök-választásért rendezett demonstráción az Országház előtti Kossuth Lajos téren 2024. február 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Barkóczi Balázs, a Gyurcsány-párt politikusa odáig vetemedett, hogy a Magyar Nemzet riporterét, a 24 éves Futó Boglárkát pedofilsegítéssel vádolta meg. Gy. Németh Erzsébet, a DK országgyűlési képviselője is hozta a formáját, esernyővel hárította a kérdéseket – adta hírül a Magyar Nemzet

A balliberális pártok által meghirdetett demonstráción nem voltak ezren, a tüntetés kezdete után csaknem két és fél órával pedig teljesen kiürült a Kossuth tér.

A demonstráción nem voltak ezren, a tüntetés kezdete után csaknem két és fél órával pedig teljesen kiürült a Kossuth tér
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Bár a tüntetést a Döntsenek az emberek az új köztársasági elnökről címmel hirdetették meg, az eseményen azonban erről a témáról esett a legkevesebb szó.  A demonstráción beszédet mondott Dobrev Klára, Szabó Tímea, Kunhalmi Ágnes és Bedő Dávid is. A köztársaságielnök-választásról pedig egyikük sem beszélt.

A Magyar Nemzet témában feltett kérdése is kellemetlen lehetett a politikusoknak, Futó Boglárkát szabályosan fellökték, amikor erről szerette volna kérdezni Dobrev Klárát. Barabás Richárd, a Párbeszéd új társelnöke viszont azzal magyarázta, hogy kevés az érdeklődő, mert szerinte a youtuberek szexibbek, mint a politikusok.


A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el.

Hisztériaellenzéknek nevezte a tegnap tüntetőket az LMP elnöke

Ungár Péter szerint Karácsony Gergely eszközként használja a fővárost arra, hogy fix megszólalási lehetősége legyen minden ellenzéki tüntetésen. Az LMP elnöke úgy véli: a főpolgármester úgy viselkedik, mint aki ellenzéki pártvezető/miniszterelnök/köztársasági elnök szeretne lenni – írja a Magyar Nemzet.

UNGÁR Péter
Ungár Péter, az LMP – Magyarország Zöld Párt elnöke
Fotó: Balogh Zoltán / Forrás: MTI

Az LMP jó döntést hozott, hogy nem vett részt a DK, az MSZP és a Momentum közös tüntetésén. A hisztériaellenzék tüntetése megmutatta, hogy a szellemi polgárháborút nem lehet összekeverni a gyermekvédelemmel, hogy a közvetlen elnökválasztás üres lózung, és aki a holnapi nap reggelén napirend előtti felszólalásban vesz részt az Országgyűlés munkájában, az késő délután már nem tudja hitelesen bojkottálni ugyanazt az ülésnapot az elnökválasztás alatt – fogalmazott Facebook-bejegyzésében Ungár Péter, az LMP elnöke. 

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában