Vagyonosodás

2023.11.23. 11:32

A dollármédiát is támogató Mártha Imre az Egyesült Államokban vásárolt új ingatlanjaival henceg

A Fővárosi Közművek vezérigazgatója azt hangoztatta, hogy a tekintélyes összegekből olyan médiatermékeknek is juttat, amelyek nem kapnak állami hirdetést.

MW

Mártha Imre, az FKF Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságának elnöke (b), Karácsony Gergely főpolgármester (b2), Tüttő Kata főpolgármester-helyettes (j) és Szalmásy Miklós István, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság (FKF Nonprofit Zrt.) megbízott vezérigazgatója (j2) az FKF és szakszervezet között létrejött 2020. évi bérmegállapodás aláírásán a cég vezérigazgatóságán 2020. március 9-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A luxus életvitelével előszeretettel hencegő Mártha Imre legutóbb az Amerikában vásárolt ingatlanjaival és a családi vállalkozásuk floridai terjeszkedésével dicsekedett a 24.hu videós műsorában. Érdekesség, hogy bár a Fővárosi Közművek vezérigazgatója még a Gyurcsány-korszak megszorító politikájához is asszisztált, a politikától független személynek vallotta magát, akinek a családi cége is „vegytisztán” piaci alapon működik – adta hírül a Magyar Nemzet.

A dollármédiát is támogatja Mártha Imre az évente több millió forintos prémiumából – derül ki a 24.hu Della című, minapi podcastjából. A műsorban a Fővárosi Közművek vezérigazgatója azt hangoztatta, hogy 

a tekintélyes összegekből olyan médiatermékeknek is juttat, amelyek nem kapnak állami hirdetést.

Mint korábban megírtuk, Karácsony Gergely idén nyolcmillió forintnyi prémiumot hagyott jóvá Márthának. 

A Gyurcsány-fiókaként is emlegetett közművezér a Fővárosi Önkormányzat jelenlegi, csődközeli helyzete ellenére is helyesli a prémiumok osztogatását a fővárosi cégeknél, amire csak idén mintegy 300 millió forintnyi közpénz megy el.

Figyelemre méltó az is, hogy Mártha Imre a podcastműsorban úgy vélte, a Fővárosi Közműveknél elfoglalt vezetői pozíciója jól megfér a privát módon folytatott céges tevékenységeivel. Azt is bizonygatta, hogy ő maga nem politizál, hanem csak a „politika közelében” tevékenykedik. 

Először is azt kellene leszögezni, hogy én nem vagyok politikus. Olyannyira vagyok a politikához közel, mint a borbély, aki a fodrászüzletben nagy ívű gondolatokat fogalmaz meg a vendégeinek, de nem politikus

– fogalmazott Mártha Imre.

A közművezér darabonként több százezer dollárért vásárolt amerikai ingatlanjaival is eldicsekedett a műsorban, ahogyan azzal is hencegett, hogy miként terjeszkedik a cége az Egyesült Államokban.

Ha már Florida, akkor beszéljünk erről. Igen. Pár évvel ezelőtt hozott a család egy olyan döntést, hogy (…) külföldön is terjeszkedik, és egyéb baráti, rokoni szálak miatt elkezdődött Amerikában is a család terjeszkedése

– fogalmazott Mártha, aki szerint a magyar lakáspiacon is átlagosnak számít az a 70-100 millió forintos ár, amennyit a családja kifizetett egy-egy tengerentúli ingatlanért. A közművezér arról is beszámolt, hogy a családi cégükkel mostanában alapítanak egy amerikai leányvállalatot, amellyel az említett ingatlanokat azért fejlesztik tovább, hogy nagyobb hiteleket vehessenek fel azokra.

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában