Döntés

2023.10.25. 11:32

Az Országgyűlés elfogadta a kormánypártok által benyújtott terrorellenes nyilatkozatot

Az Országgyűlés 168 igen szavazattal elfogadta a terrorizmus elítéléséről és az áldozatok melletti kiállásról szóló politikai nyilatkozatot. Két képviselő, Hadházy Ákos és Novák Előd nemmel szavazott.

MW

A napirendről döntenek a képviselők az Országgyűlésben

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A kormánypárti képviselők által jegyzett nyilatkozatban az Országgyűlés elítéli a Hamász Izrael ellen intézett terrortámadását, és együttérzését fejezi ki azok felé, akik elszenvedték a támadásokat, elveszítették hozzátartozójukat, szeretteiket – adta hírül a Magyar Nemzet.

Kocsis Máténak, a Fidesz frakcióvezetőjének közösségi oldalán közzétett bejegyzésében látható a szavazás eredménye:

Hadházy Ákos és Novák Előd is az arab terroristák mellett szavazott

Az Országgyűlés által elfogadott nyilatkozatot 168 igen, 2 nem és 4 tartózkodás mellett fogadta el a parlament. Nemmel szavazott Hadházy Ákos és Novák Előd, a Momentum nem vett részt a szavazáson.

Mindez azt jelenti, hogy a baloldali képviselők egy része nem támogatta a Hamász nevezetű terrorszervezet elítélését, hanem az arab terroristák mellett tette le a voksát – értékelte a történteket az Origo.

A politikai nyilatkozatot, amelyet IDE KATTINTVA olvashat el, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője terjesztette be.

A terrorizmust elítélő politikai nyilatkozat mellett arról is szavaztak a képviselők, hogy a magyar építészeti hagyomány előtt tisztelegve december 16-át, Kós Károly születésnapját a magyar építészet napjává nyilvánítják. 

A hírt Lázár János építési és közlekedési miniszter jelentette be a közösségi oldalán:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában