A főnök

2023.08.12. 10:23

A főpolgármester és a főváros sorsáról is Gyurcsány dönt

Amit Gyurcsány Ferenc nem akar az nem megy át a fővárosi közgyűlésen – mondta Tarlós István volt főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában, amelyet a Magyar Nemzet szemlézett.

MW

Tarlós István korábbi főpolgármester szerint Karácsony Gergely és a főváros sorsa is Gyurcsány kezében van

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Tarlós István korábbi főpolgármester a rádióinterjúban Gyurcsány és Karácsony vélelmezett viszonyáról úgy fogalmazott: a jelenlegi főpolgármester az önálló mozgástere már önmagában attól nagyon szerény, hogy ennyi pártnak a koalícióját kellene összetartania, nem beszélve a DK olyan törekvéseiről, amiket a vak is lát.

Véleménye, hogy amit a Demokratikus Koalíció elnöke nem akar, az egyszerűen nem tud átmenni a közgyűlésen.

Gyurcsány Ferencnek nem az a lényeg, hogy ki a főpolgármestere. De ha abban látja a DK elnöke a legkönnyebb utat a közgyűlési többség megszerzéséhez, hogy Karácsony marad a főpolgármester, akkor be fog állni mögé. Ha nem ebben látja, akkor nem fog beállni mögé

− hangsúlyozta Tarlós. 

Azzal kapcsolatosan, hogy valóban csődközeli állapotban van-e Budapest,  úgy fogalmazott, hogy 

Elképzelhető, hogy igen. De az is elképzelhető, hogy az egész egy műbalhé. Ez a két szélső lehetőség és közte bármi lehetséges.

A szolidarítási adóval kapcsolatosan kifejtette, hogy "nekem sem volt öröm kiegyenlíteni, de azt muszáj elismételnem, hogy amit a főpolgármester úr nagyon sokszor elmondott, hogy a mi időnkben mennyi volt a szolidaritási adó, az így nem igaz, annak pont a duplája volt, és Varga miniszter úr többször említette nekem – nem kis bosszúságomra egyébként –, hogy ez várhatóan jövőre tovább fog emelkedni. Tehát ez nem a jelenlegi városvezetés ellen lett kitalálva, hanem ezt a kormány, a velem szövetséges kormány már akkor közölte, amikor senki nem álmodta, hogy változás lesz a főpolgármesteri poszton." 

A Magyar Nemzet által szemlézett interjú további részleteit ITT tudja elolvasni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában