Álláspont

2023.07.14. 22:51

Varga Judit: itt az ideje, hogy Brüsszel kifizesse a magyar embereknek járó forrásokat!

Itt az ideje, hogy Brüsszel kifizesse a magyar embereknek járó forrásokat! - közölte az igazságügyi miniszter pénteken a Facebook-oldalán.

MW

Varga Judit

Forrás: Facebook / Varga Judit

Fotó: Grazmel-Photography

Varga Judit hozzátette: levelet írt Didier Reynders jogérvényesülésért felelős uniós biztosnak, akit tájékoztatott arról, Magyarország maradéktalanul végrehajtotta az igazságügyi mérföldkövekben lefektetett valamennyi kötelezettségvállalását.

Kiemelte, az igazságügyi csomag májusi elfogadását követően megtörtént a vállalások gyakorlati átültetése is a magyar igazságszolgáltatási rendszerbe,

 ezzel minden adott ahhoz, hogy az Európai Bizottság elindítsa a Magyarországnak járó pénzek kifizetését.

"A magyar és európai baloldal nyomásgyakorlása és az uniós intézmények folyamatos időhúzása ellenére a kormánynak sikerült a Bizottsággal szorosan együttműködve, a konstruktív szakmai párbeszéd keretében eddig minden vállalását teljesítenie, ezért Brüsszelnek a közeljövőben ki kell fizetnie a Magyarországnak járó uniós forrásokat" - fogalmazott a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában