Orbán Viktorhoz fordultak az elkeseredett ESZOSZ-dolgozók

Akt.:
Orbán Viktorhoz fordultak az elkeseredett ESZOSZ-dolgozók
© Fotó: Derencsényi István
Körülbelül száz olyan ember tüntetett szerdán a kormányhivatal épülete előtt akik papíron tavasz óta az Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet (ESZOSZ) dolgozói.

A felszólalók elmondták, hogy a cég erdészeti munkát ajánlott, amelyet 2800-an elfogadtak. A legtöbben ezután csak egy, néhányan két havi bért kaptak meg, azóta semmit. Munkaviszonyuk még most is fennáll, így máshová nem veszik fel őket dolgozni, szociális segélyt sem kaphatnak. Több tüntető arról beszélt, hogy az ESZOSZ miatt éheznek, és gyerekeiknek nem tudják biztosítani az iskolakezdéshez szükséges dolgokat. A demonstráció végén felolvasták azt a levelet, amelyet Orbán Viktor miniszterelnöknek küldenek, akitől segítséget, az elmaradt két-három havi bér kifizetését és munkát remélnek.

A megmozdulásra a megyei kormányhivatal épületéből senki nem jött ki, inkább közleményben reagáltak. Ebben egyebek mellett azt írják, hogy az ESZOSZ július 20-ával Hajdú-Bihar megyében 463 fő munkaviszonyát megszűntetette. A kormányhivatal erre azonnal megkereste a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatási államtitkárát, illetve az ESZOSZ igazgatóságának elnökét, kezdeményezve a rendkívüli felmondás helyett a dolgozóknak kedvezőbb közös megegyezéssel történő elbocsátást.

HBN-OCs


Nem felejtették el az ESZOSZ-t
Debrecen - Az ESZOSZ-ügyben az MSZP által augusztus 6-án tett feljelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság áttette a NAV Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságára, Nyíregyházára, amely nyomozó szerv költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt folytatja a nyomozást – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség főügyésze.


MSZP: Miért védi az ESZOSZ-t az ügyészség?
Debrecen – Huszka Imre, az MSZP megyei elnöke szerint az elmúlt bő két hétben semmi érdemi nem történt azzal a feljelentéssel kapcsolatban, amelyet az Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet (ESZOSZ) ellen tett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon.

hirdetés