Helyi közélet

2014.02.05. 17:14

Megragadó szellemiségben

Debrecen – A 65 éves Lyra zenekar újabb évtizedek felé halad.

Debrecen – A 65 éves Lyra zenekar újabb évtizedek felé halad.

A debreceni Lyra Szimfonikus Zenekar 2013. november 24-én tartotta jubileumi hangversenyét, amellyel az együttes fennállásának 65 évét ünnepelte. A zenekarnak eddig három karmestere volt: az alapító Tóth László, őt Pallagi Tamás követte, majd amikor ő igazgatói teendői miatt kénytelen volt lemondani elnök-karmesteri tisztségéről, a hivatásos zenész kollégák körében közvélemény-kutatást tartottak, hogy kit próbáljanak megnyerni.

Lieli Pál vezetőségi tag, a zenekar szóvivője elmondja, „két név merült fel, első helyen a Balogh Józsefé, aki 2012 nyarán feltételesen egy évre vette kezébe a karmesteri pálcát, mondván, egy év múlva mindkét fél nyilatkozik, hogy tetszünk-e egymásnak. A próbaidő eltelt, az együttműködés gyümölcsözőnek bizonyult.” A jubileumi hangversenyt egy dokumentumkiállítás kísérte, amely bizonyította a zenekar eredményekben gazdag múltját…

HBN

További részletek a naplo.hu-n és a csütörtöki Naplóban!


Koncert

  • Február 9-én, vasárnap 19 órai kezdettel a DE Zeneművészeti Kar Liszt-termében rendezi következő hangversenyét a Debreceni Lyra Szimfonikus Zenekar.
  • A Giuseppe Verdi műveiből összeállított operagála műsorán népszerű és ritkán játszott alkotások egyaránt szerepelnek.
  • A debreceni operaélet két kiválósága – Bódi Marianna és Rendes Ágnes – mellett sztárvendégként közönség elé lép Klein Ottokár, a világjáró szlovákiai magyar tenorista is.
  • A hangverseny karmestere Balogh József.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában