Helyi közélet

2014.11.07. 11:46

Nem segített a sérültnek, inkább elhajtott a lovakkal

Debrecen, Létavértes - Segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség az ellen a büntetett előéletű férfival szemben, aki Létavértes külterületén a lovasfogatával készült a földútról felhajtani az aszfaltozott útra, de a kereszteződésben nem adott elsőbbséget egy érkező teherautónak.

Debrecen, Létavértes - Segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség az ellen a büntetett előéletű férfival szemben, aki Létavértes külterületén a lovasfogatával készült a földútról felhajtani az aszfaltozott útra, de a kereszteződésben nem adott elsőbbséget egy érkező teherautónak. A jármű sofőrje – hogy az ütközést elkerülje – elrántotta a kormányt, és egy fának ütközött, majd felborult. A baleset során a tehergépkocsi vezetője nyolc napon belül gyógyuló könnyebb sérüléseket szenvedett.

A vádlott az általa előidézett baleset után sem a helyszínen, sem attól távolabb nem állt meg, így elmulasztotta a tőle elvárható segítségnyújtási kötelezettség teljesítését. Ezért a vádhatóság végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, valamint közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta – tájékoztatott Jónáné dr. Pocsai Edit, megyei főügyész.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában