Nagyvilág

2018.02.07. 16:30

Időjárás-jelentés - 2018. február 7.

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Kontinensünk északi területe fölött többközéppontú ciklon helyezkedik el, amelynek hatására arrafelé túlnyomóan borult az ég, és a frontok mentén többfelé havazik. Szintén ciklon örvénylik a mediterrán térségben, emiatt ott, valamint a Kárpát-medencében is sok a felhő, több helyen fordul elő csapadék; az északi tájakon havazás, havas eső, délebbre és keletebbre eső a jellemző. A két rendszer között egy vékony sávban a Brit-szigetek déli részétől a balti államokig változóan felhős az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi felén általában -2 és -15, délebbre és nyugatabbra többnyire 0 és +7 fok között változik. A legenyhébb idő délen, délkeleten van, ahol a kora délutáni órákra 10, 17 fok közé melegszik fel a levegő. Csütörtök estig a mediterrán térségben örvénylő ciklon északkelet felé vonul, többfelé okoz vegyes halmazállapotú csapadékot.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de szerdán délen, csütörtök délutántól nyugaton lehetnek felszakadozások. Többfelé várható csapadék; a Nyugat-Dunántúlon és néhol északon, főként hó, keleten, délkeleten elsősorban eső, közte eső, havas eső, kezdetben középen, éjszaka az Északi-középhegység térségében átmenetileg ónos eső is lehet. Szerdán a keleti, északkeleti szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik, majd éjszaka és csütörtökön napközben az északi, északnyugati szél főként a Dunántúlon lesz erős.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 1 és 6 fok között alakul.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!