Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.11. 18:54

Állat az emberben, mellyel naponta szembesülünk

<p>Alig múlik el nap, hogy a Kelet-Magyarországban ne olvasnánk az emberi brutalitásról. Milyen lelki világa lehet az olyan embernek, amelyik a védtelen, kiszolgáltatott állatok megkínzására vetemedik.</p>

Sok állatot megkínoznak, elpusztítanak, avagy „csak” szélnek eresztenek, pláne ilyenkor, oltás előtt. A legkegyetlenebb számomra az volt, amikor hurokkal az őzikét fogták meg. Mutatta a tévé, a belőle kivett kicsinyével együtt. Magam is tapasztaltam már dróttal kikötött kutya csontvázat, és hadd ne soroljam tovább a borzalmakat! Hiába hoztak törvényt az állatkínzás ellen, az állatok védelmére, de nem alkalmazzák megfelelően. Hiába nyert bizonyítást a két baltás ember aljas cselekedete. Legfeljebb egy pár ezer forintos büntetéssel megússzák, ha egyáltalán megbüntetik őket. Akkor meg minek a törvény?!

S még nem is szóltam a rossz szomszédságról! A szóváltás miatt, vagy a vélt sérelemért igen gyakran az állatokon töltik ki a bosszújukat a szomszédok. Gyakorta hallani kutyamérgezésről és egyéb elrettentő cselekedetről.

- Lukács József, Nyírpazony -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!