haon-sportoldal

2008.10.21. 12:47

A bajnoknál kezdenek a DEKE kosarasai

<p>Debrecen - Az első fordulóban mindjárt a bajnokkal játszik a DEKE férfi kosárlabda csapata a szerdai meccsen. <BR /><BR /></p>

Bár első hazai meccsét csak november első napjaiban vívja a DEKE NB I A csoportba feljutott férfi kosárlabda csapata, ám a küzdelmek számára már szerdán elkezdődnek. A szombathelyi Falco látja vendégül a debrecenieket 19 órától, vagyis a regnáló bajnokhoz megy az újonc.

Tovább nehezíti helyzetet, hogy a múlt héten elhagyta az együttest a nyáron igazolt amerikai irányító, Chris Gaynor, új kosaras azonban leghamarabb a hétvégén érkezhet a pótlására.

Tehát elmondható, hogy a többnyire magyar fiatalokra épülő gárda ifjú kosarasai rögtön a mélyvízben kezdenek ezen az összecsapáson.

Nem gyengült a Falco

A DEKE-nél vasárnap megsérülő Kaluha Csaba biztosan nem léphet még pályára, rajta kívül azonban gyakorlatilag mindenki bevethető, egyedül Joe Kennerly bokája nem tökéletes, de ő is játszani fog.

Az ellenfél egyébként két meghatározó légiósát is újakra cserélte a holt szezonban, ám úgy tűnik, hogy emiatt nem gyengült a Falco, mert igazolásaik hasonló szintet képviselnek.

Emellett hazai válogatott center is érkezett a vasiakhoz, s mellette a rutinos magyar kontingens is jelentős erőt képvisel, így komoly eséllyel pályáznak Kálmánék a címük megvédésére ebben a szezonban.

Walke Károly a DEKE vezetőedzője elmondta, hogy csapatának a saját játékát kell erőltetnie a szerdai találkozón, ám vigyázni kell, mivel a Falco otthonában a korábbi évek során is majdnem minden ellenfelét meg tudta szórni, ezért a jó védekezés most még fontosabb lesz a hajdúságiak számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!