Magyarország

2008.03.16. 10:02

Összeégett holttest Törökbálinton, felgyújtott autó Budapesten

<p>Törökbálint, Budapest - Egy felismerhetetlenségig összeégett holttestet találtak a tűzoltók vasárnap egy törökbálinti családi házban.</p>

A tűzoltókat hajnalban riasztották az épülethez - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A lángokat az érdi tűzoltók próbálták megfékezni, három autóval 14-en oltották. A ház azonban teljesen kiégett. A tűz eloltása után bukkantak a holttestre. Azt, hogy mitől csaptak fel a lángok és, hogy ki az áldozat még vizsgálják.

Donson Tibor elmondta azt is: a fővárosban egy személyautó és három szelektív hulladékgyűjtő égett ki. Ezeket a tüzeket szándékos gyújtogatás okozhatta. Az autó a 14. kerületben, a Rákos téren égett ki, Molotov-koktélt dobtak rá. Ennek azonban valószínűleg nincs köze a szombat esti zavargásokhoz - tette hozzá Dobson Tibor.

A szóvivő hozzátette: a tűzoltóknak átlagos szombatjuk volt. Országosan 191 riasztást kaptak, ennek nagy része néhány négyzetméteres bozót-és avartűz volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!