Nyíradony hírei

2018.10.05. 16:19

Világhírű breaktáncosok mutatkoztak be Nyíradonyban

Nyíradony - A Cypher Town 2vs2 nemzetközi break táncverseny idén a Nyíradonyi Extrém Sport és Ifjúsági Egyesület szervezésében a Harangi Imre Rendezvénycsarnokban zajlott szeptember 15-én.

Nyíradony - A Cypher Town 2vs2 nemzetközi break táncverseny idén a Nyíradonyi Extrém Sport és Ifjúsági Egyesület szervezésében a Harangi Imre Rendezvénycsarnokban zajlott szeptember 15-én.

A Cypher Town jelenleg Magyarország legrangosabb 2vs2 breaktánc-versenye. A Nyíradonyi Extrém Sport és Ifjúsági Egyesület elnöke Rácz Tamás, az esemény főszervezője, kérdésünkre elmondta, hogy a legnagyobb kelet-magyarországi breaktánc-versenyre idén Floridából, Londonból, Milánóból, Párizsból, Bécsből, Bariból, Lyonból és a szomszédos országokból is érkeztek táncosok, s világbajnok táncosok is bemutatkoztak. – Duóban indultak a párosok, s sorsolás útján dőlt el, hogy ki, kivel fog párbajozni. A három tagú zsűri BBoy Kuzya és BGirl Kate Ukrajnából, BBoy Willy Franciaországból érkezett, ők döntötték el a párbajok alapján, hogy ki juthat tovább a következő fordulóba – tájékoztatta lapunkat Rácz Tamás.

A győztes páros az Ukrajnából érkező Ken Guru és LionRoots lett, akik a rangos kitüntetésen kívül negyed millió forinttal térhettek haza.

A főszervező szerint nagyon erős volt a külföldi felhozatal, de a magyarok közül is a legjobbak prezentálták magukat. Érkeztek Debrecenből, Szolnokról, Pécsről, Mosonmagyaróvárról és Mátészalkáról is versenyzők.

Debreceniek a top 16-ban

A debreceniek közül Szabó Dávid és Phály Dániel párosa vitte a legtöbbre, bejutottak a legjobb 16 közé.

Dávid egyetemre jár, Dániel gimnazista, szabadidejükben az ifjúsági házban edzenek. Győri Zsolttal kezdték az edzést, s mára magukban fejlesztik breaktánc tudásukat. –Nagy élmény volt számomra, hogy olyan híres táncosokkal találkozhattam, akiket manapság csak videókon lehet látni – vélekedett Dani. Dávid pedig így nyilatkozott: – A cél az volt, hogy bejussunk a top 16-ba, mert nagyon erős mezőnyben versenyeztünk, s ez sikerült, nagyon örülünk. A pénteki workshopokon külföldi tanárok tartottak órákat, számomra óriási élmény volt együtt dolgozni velük – mesélte. Mindkét napot fergeteges parti zárta. A fellépők között volt a Hősök, Essemm, Mikee Mykanice, a streetROYAL és a Földalatti Mozgalom is.

TCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!