Nyíradony hírei

2018.03.10. 17:59

Az egész közösséget szolgálja

Nyíradony - Kanyargós úton került a tanári pályára Bordásné Kedves Irén; sokáig sportolt, de egy súlyos sérülés következtében a korábban kedvelt zene felé fordult.

Nyíradony - Kanyargós úton került a tanári pályára Bordásné Kedves Irén; sokáig sportolt, de egy súlyos sérülés következtében a korábban kedvelt zene felé fordult.

Közben betoppant életébe a szerelem, és a szívét követve Debrecenbe ment a tanítóképző főiskolára, ahol 1995-ben köztársasági ösztöndíjjal végzett. Nem sokkal később a család Nyíradonyba költözött, ahol azóta is élnek.

Annak idején a Kölcsey Ferenc Általános Iskolában kezdett tanítani, majd alapító tagja volt a helyi Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskolának, ahol máig dolgozik. Közben egyebek mellett pedagógusi minősítést is szerzett. Az ének és a zene az egyik nagy szerelme, imádja tanítani a kicsiknek, de emellett kézilabdaedzéseket is tart a gyerekeknek. Az egyházi iskola megalapításával az egyházközösség életében is nagyobb szerepet játszik, vasárnaponként, valamint esküvőkön, temetéseken kántori feladatokat lát el. Vezetője a helyi egyházközösségi kórusnak is.

Kevés szabadidejét igyekszik a családja körében tölteni. Férjével máig nagy boldogságban él, 22 éves fia és 20 éves lánya is egyetemre jár.

HBN


A jelölt

Név: Bordásné Kedves Irén

Kategória: tanár

Munkahely: Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskola, Nyíradony


[related-post post_id="3778728"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!