Sport

2015.09.30. 08:06

Túlontúl nagy falatnak bizonyultak Orbán Annáék

Debrecen - Az első perctől az utolsóig a Siófok irányította a kedd esti mérkőzést.

Debrecen - Az első perctől az utolsóig a Siófok irányította a kedd esti mérkőzést.

– Nem igazán tudom, mit várhatunk a meccstől. Egy vírus okozta betegséggel küzdött majdnem az egész csapat az elmúlt hét végén, sőt volt olyan, aki még hétfőn is infúziót kapott. Nagyon keveset készült együtt a társaság, ez akár jól, de balul is elsülhet – fogalmazott Köstner Vilmos, a hazaiak szakmai igazgatója közvetlenül a DVSC-TVP–Siófok bajnoki meccs előtt. Mint utóbb kiderült, sajnos negatív irányba befolyásolta a lányok teljesítményét a kihagyás.

Előre megmondta

„Erősségük a gyors lerohanás, a két szélsőjük olyan, mint a villám, nem szabad nekik teret hagyni” – nyilatkozta a Naplónak Kudor Kitti, a mérkőzés beharangozójában. Mindennek ellenére a fent nevezett játékosok jócskán kivették részüket a gólszerzésből a keddi összecsapáson, Erdősi Ildikó 6 találatig jutott, míg Such Nelli háromszor járt túl a kapusaink eszén.

Sajnálatos módon a piros-fehérek rendkívül enerváltan kezdték a meccset, rengeteg labdát adtak el, míg az ellenfél kapuja előtt rendre megremegtek a kezek. A cívis szélsők és a beállósok ziccerek sorát hagyták ki, s újra felütötte fejét az „új betegség”, a hétméteresek elrontása. Zsinórban három büntetőt hagytak ki Karnikék az első félidőben (a másodikban még egyet), amiért most nagy árat kellett fizetniük. Pár éve még minden debreceni drukker örült, amikor Pastrovics Melinda és Orbán Annamária remekelt, hiszen a DVSC-t erősítették, ám most a Siófokot vitték a hátukon nagyszerű teljesítményükkel.

Elfogyott a türelem

Akik abban reménykedtek, hogy a 15–8-ra elveszített első félidő után valami más történik majd a pályán a szünet után, azok tévedtek. Továbbra is hibát hibára halmoztak a hazaiak, ezért nem tudtak igazából felzárkózni. Pedig Horváth-Pásztor Bettina több alkalommal remekelt, és Szilágyi Ágnes is magabiztosan értékesítette a helyzeteit, ám ez kevésnek bizonyult a magyar, brazil, dán, tunéziai, ukrán, spanyol és orosz légióst felvonultató Siófok ellen. A meccs hajrájára már a közönség türelme is elfogyott, nem állhatták meg szó nélkül, amikor a kihagyhatatlannak hitt helyzetek is kimaradtak. Végül 30–21-re nyertek a Balaton partiak, s teljesen megérdemelten vitték el a pontokat a Hódosból.

A lokistáknak gyorsan össze kell kapniuk magukat, hiszen szombaton újra komoly ellenfél vár rájuk, Érdre utaznak bajnoki találkozóra.

HBN-BN


DVSC-TVP–SIÓFOK KC 21-30 (8-15)

Debrecen 1300 néző. V: Herczeg P. Südi

DVSC: Víg – Varsányi 1, B. Klikovac 1, Karnik Sz. 4, Deszpotovics 1, Kudor 3 (1), Kelemen 1. Csere: Horváth-Pásztor (kapus), Sirián, Slakta, Garbuz 2, Siska 4 (3), SZILÁGYI Á. 4, Marincsák

Edző: Varga József

SIÓFOK: PASTROVICS – Such 3, Nyikitina 3, ORBÁN ANNAMÁRIA 5, EL GHAOUI 5 (1), GONZÁLEZ 6, ERDŐSI 6. Csere: Szalamaha (kapus), Piedade 2, Peteresen, Hrbková, Deáki.

Edző: Christian Dalmose

Az eredmény alakulása: 5 p.: 0–4. 12 p.: 3–8. 28 p.: 7–15. 40 p.: 12–22. 44 p.: 16–28. 56 p.: 19–29.

Kiállítások: 8, ill. 14 perc

Hétméteresek: 8/4, ill.- 2/1


MESTERSZEMMEL

Varga József: – Védekezésben nem voltunk elég határozottak, kihagytuk a ziccereket, ennek csak ez lehetett a vége a jó erőkből álló Siófok ellen.

Christian Dalmose: – Idegenben, mindig nehéz nyerni, főként a Debrecen otthonában. Lehet, hogy könnyűnek tűnt a sikerünk, de nagyon sokat dolgoztunk érte. Jól védekeztünk, s jelentős volt a különbség a kapusteljesítmények között.


Debrecen – A női kézilabda NB I alapszakaszának hatodik fordulójában a DVSC-TVP a Siófok együttesét fogadta kedden 18 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!