Magyarország

2008.07.05. 18:28

Az MSZP elítéli a melegfelvonulást ért támadásokat

<p>Az MSZP kötelességének érzi, hogy a barbárság és a kirekesztés minden formája ellen tiltakozzon - közölte Lendvai Ildikó, a párt frakcióvezetője szombaton.</p>

A politikus szerint ugyanaz a kirekesztő gondolkodás és gyakran ugyanazok a személyek jelennek meg a melegfelvonulás megtámadásában, mint akik a szélsőjobbboldali politikai megmozdulásokon megjelennek. Lendvai Ildikó hozzátette: a tisztességes többséghez képest a kisebbségekkel erőszakoskodók vannak igazán kisebbségben.

Azok támadják a melegfelvonulást, akik a politikában is a gyűlölet és az erőszak útját járják - közölte Lendvai Ildikó. Ők személyükben akarják megalázni, vagy megsemmisíteni azokat, akik nem tetszenek nekik. A politikus emlékeztetett: bátorág kell ahhoz, hogy valaki nyíltan vállalja önmagát, és gyalázat, ha ezért támadás éri.

A szocialisták kötelességüknek érzik, hogy a barbárság, a kirekesztés minden formája ellen küzdjenek - áll a közleményben. Lendvai Ildikó szerint ma kevés jogi kapaszkodó van a gyűlölet és a megbélyegzés tiltására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!