Helyi közélet

2012.12.05. 08:02

Jegyzet: Kis naiv

Nap mint nap aggodalomra adhatnak okot a világ jóérzésű része számára a szíriai polgárháborús eseményekről szóló – vagy egyéb hasonló – hírek, és még mindig nem sikerült csapdába csalni az összes tankot a földön, márpedig, hogy klasszikust idézzünk, aki ember, annak emberi élet jár – ráadásul ez utóbbi tételre még békés vidékeken is gyakran tesznek egy nagyot, magasról. Fábián György jegyzete

Nap mint nap aggodalomra adhatnak okot a világ jóérzésű része számára a szíriai polgárháborús eseményekről szóló – vagy egyéb hasonló – hírek, és még mindig nem sikerült csapdába csalni az összes tankot a földön, márpedig, hogy klasszikust idézzünk, aki ember, annak emberi élet jár – ráadásul ez utóbbi tételre még békés vidékeken is gyakran tesznek egy nagyot, magasról. Fábián György jegyzeteMost a NATO intett: ha vegyi fegyvert vetne be a szíriai rezsim, azt a nemzetköz nem hagyja annyiban. Gyakran eszembe jut amúgy az észak-atlanti szervezet kapcsán, hogy a hidegháború után, a keleti blokk összeomlásával arra is lehetett gondolni: vajon ezek után mi lesz a szövetség szerepe a világban, talán a békecsőszség, egyfajta jószolgálat? Oroszország persze sosem rest bizonygatni jelenlétét, és valamelyest megfogalmazni saját magát a nyugati táborral szemben. Tényleg, nem egyszerűbb volna, ha ehelyett belépne a NATO-ba? És akkor nyugi lehetne.

Sőt! Mi történne, ha minden ország a NATO-ba igyekezne? Jönne a világbéke, vagy mi? Illetve, megmaradna-e a katonai tömb, volna-e úgy továbbra is értelme? Nem? Akkor most valamilyen formában mégiscsak valami ellen van?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában