Női vízilabda Euroliga – A visszavágón is kikapott a Dunaújváros

Budapest/Sabadell – Nem jött össze a bravúr a Dunaújvárosnak a női vízilabda Euroliga negyeddöntőjében, a magyar együttes, miután idehaza három góllal veszített, a szombati spanyolországi visszavágón nyolc góllal kapott ki a címvédő Sabadelltől.

Így az újvárosi alakulat átkerült az európai szövetség (LEN) másik sorozatának, a LEN Kupának a négyes döntőjébe, amelyet április 14-15-én rendeznek meg.

Eredmény, Euroliga, negyeddöntő, visszavágó (a LEN honlapjáról):
CN Sabadell (spanyol) – Dunaújváros 19-11 (6-3, 4-2, 3-4, 6-2)

a magyar csapat góldobói: Szilágyi 3, Gurisatti, Horváth, Menczinger 2-2, Vályi F., Garda 1-1

A dunaújvárosi 9-12 után nagyon nem bízhatott Mihók Attila együttese abban, hogy ott lehet az Euroliga Final Fourjában, ahhoz egészen bámulatos bravúrral kellett volna kirukkolnia, csakhogy a Sabadell szemernyi esélyt sem adott riválisának. Már az első játékrészben három találattal elhúztak a spanyolok, két negyed után pedig öt gól volt az előnyük. A harmadik nyolc percben 5-11-ről 9-13-ra még visszakapaszkodott ugyan a magyar csapat, a vége azonban súlyos, 19-11-es vereség lett.

Az El negyeddöntőjében érdekelt másik magyar gárda, az UVSE este próbálja meg kiharcolni a továbbjutást a szintén spanyol Mataro otthonában, ahol – a hazai meccset követően (10-9) – minimális előny birtokában száll medencébe.

később:
Mataro (spanyol)-UVSE 19.00

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek