A lényeg az „áj”, nem a „jú”

Akt.:
X-Faktor válogató zajlott Debrecenben Mata Ricsivel
X-Faktor válogató zajlott Debrecenben Mata Ricsivel - © Fotó: Matey István
Minden alkalommal földhöz szögez, amikor szembesülök azzal a különös kontraszttal, hogy egy több szempontból szánni való helyzetben valaki felszabadult, boldog. Már-már irigylésre méltón. Megyesi-Horváth Borbála írása.

Mikor nevettem, táncoltam utoljára így? Mikor csaptam be utoljára az ajtót a felgyűlt feladatok, a múlt hétre ígért hívások, a porcicáktól irombára szürkült párkányok, gyűrődő ruhahalom s a tavalyi szűk gúnyákban szintén hullámzó test takarása, valamint a (nap)fénysebességgel nyújtózó kerti gyomok miatti feszengés „orra” előtt? Csaknem cserélnék azzal az örömittassal… Bár nagyon furán érezném magam köldökig húzott mackóban – ahogy felénk mondják és értik –, fölötte villantásnyi domború szünet, s a többit jótékony homály helyett egy kellemes tavaszias, rózsás bő ujjú felső fedi könyökig, a kéz mobilban végződik, a nyak fölött euforikus mosoly, daloló száj. Ötven fölöttinek nézem. A telefon kamerájával egy szerettére céloz, ő sem állhat messze az ötventől, ahogy attól sem, hogy az X-Faktor következő szériájának új „bikicsunájaként” szerepeljen az első előadások videóiban. A hangja élvezetes, a szövegtudása hallás utáni… Minden „jú”-nál egymásra mutatva összekacsintanak rajongójával. Nehéz néznem. És eldöntenem, hogy melyikünk hozzáállása egészségesebb.

– Megyesi-Horváth Borbála –


Lezajlott az X-Faktor debreceni válogatója

A cívisvárosban állomásozott szerda este az X-Faktor stábja. A tehetségkutató válogatóját a Roncsbárban tartották, ahol komoly és kevésbé komoly zenei tehetségek egyaránt megmérettettek.