Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.09. 13:11

Tűzoltó gépjárművezetői verseny Ibrányban

<p>Ibrány - A Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Megyei Tűzoltószövetség közös rendezésében XXI. alkalommal kerül megrendezésre a megyei tűzoltó gépjárművezetői verseny. <dia width="900" height="700" alt="Tűzoltó gépjárművezetői verseny Ibrányban 2008.05.09."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/T__369_zolt__g_pj_rm__369_vezet__337_i_vers/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Tűzoltó gépjárművezetői verseny Ibrányban 2008.05.09." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/tuzoltok-tuzoltosag-ibrany-tuzolto-vetelkedo.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Pénteken, Ibrány belvárosában többen felkapták a fejüket, mert a megszokottnál jóval több tűzoltót láttak a helyi tűzoltóság előtt. A megértést az sem könnyítette, hogy az ügyességi pályán a rendőrök rakták ki a több tucatnyi bóját.

A megye legjobb tűzoltó járművezetőjét kerestük, és ehhez igen nehéz pályát sikerült kialakítani. A nézőközönség a helyi óvoda apróságai nagy izgalommal kísérték ki hogy ügyeskedik a volán mögött. Azt ők még nem tudták, hogy a verseny elején rafinált kérdésekre kellett a Kreszt tesztlapon jól válaszolni.

A versenyen résztvevők:
Hivatásos önkormányzati tűzoltóság:
Nyíregyháza (5 fő)
Mátészalka (4 fő)
Nyírbátor (3 fő)
Kisvárda (3 fő)
Záhony (3 fő)
Önkéntes köztestületi tűzoltóság:
Ibrány (1 fő)
Szakoly (1 fő)
Újfehértó (1 fő)
Csenger  (1 fő)
Tiszavasvári (1 fő)
Vásárosnamény (1 fő)
Fehérgyarmat (1 fő)
Baktalórántháta (1 fő)

Délutánra az is kiderülhet, ki volt a leggyorsabb és legpontosabb volánbűvész, ami bizony riasztás esetén akár életmentő is lehet.

Kapcsolódó cikkek:

  • Új gépjármű fecskendő átadás Tiszavasváriban
    Tiszavasvári 2008. április 17-én az újonnan beszerzett gépjármű fecskendőt ünnepélyes keretek közt adták át a szakmai elöljárók a társszervek képviselői a működési területen található önkéntes tűzoltó egyesületek parancsnokának a Tiszavasvári Köztestületi Tűzoltóságon.
  • Elismerésben részesültek Flórián napra
    Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgató, Nyíregyháza Város katasztrófa és tűzvédelme érdekében végzett, példaértékű munkája elismeréseként arany ékszer tárgyjutalomban részesítettek névsora.
  • Tűzoltó leszel, s katona...?
    A korábban végzettek közül többen már önkéntes tűzoltó egyleteknél, vagy hivatásos tűzoltóként dolgoznak.
  • WC-be szorultál - Segít a tűzoltó?!
    Éredekes hírt kaptunk a katasztrófavédelmi szakemberektől.
    - Pusztai Sándor - 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!