Sport

2013.07.24. 20:45

A továbbjutás és a becsület a tét

Nyíregyháza, Debrecen - Kedvező pozícióból, de nem elbizakodva várja a DVSC a Strömsgodset elleni nyíregyházi visszavágót.

Nyíregyháza, Debrecen - Kedvező pozícióból, de nem elbizakodva várja a DVSC a Strömsgodset elleni nyíregyházi visszavágót.

Semmi nem változott. Éppúgy szirénázó rendőrautók kísérték a szerdai edzés előtt a csütörtöki Európa-liga-visszavágó (kezdés 20.30-kor) helyszínére, a nyíregyházi Városi Stadionba a DVSC csapatbuszát, mint tavaly vagy 2010-ben. A Loki ismét a szabolcsi megyeszékhelyen lesz otthon, ezúttal a norvég Strömsgodset ellen készül kiharcolni a harmadik körbe jutást.

A debreceniek pozíciója nem rossz, hiszen egy hete 2–2-es döntetlennel tértek haza Drammenből, úgy, hogy a hazaiak a 93. percben egyenlítettek a magyar Kovács Péter jóvoltából.

– Annak ellenére, hogy jó eredményt értünk el Norvégiában, nagyon nehéz mérkőzésre számítok, remek ellenféllel szemben – véli Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője. – Csakis az foglalkoztat bennünket, hogy ki tudjuk harcolni a továbbjutást. A kinti mérkőzésen nem könnyítette meg a dolgunkat, hogy sérülés miatt többen hiányoztak, az új futballisták még kevésbé épültek be a csapatba, akadt, aki menet közben dőlt ki a sorból és Bódi Ádámot kiállították. Rajta kívül Joël Damahou az, akire nem számíthatunk, illetve az új szerzemények közül a megbetegedett Igor Morozov nem áll a rendelkezésre. Az első meccs tapasztalatait felhasználva, a mérkőzést kielemezve igyekeztünk felkészülni az újabb ránk váró feladatra.

Mészáros Norbert, a Loki védelmének oszlopa az első meccset sérülés miatt kihagyta. A válogatott játékostól afelől is érdeklődtünk, hogy a Videoton és a Győr kiesése valamint a Budapest Honvéd visszavágó előtti nem túl kedvező pozíciója miatt mennyire érzik úgy, hogy kupacsapataink, egyúttal a magyar futball becsületéért is harcolnak.

– A kinti mérkőzésről az a véleményem, hogy jó eredményt értünk el jó játékkal, nemcsak gólokat, hanem kapufákat is szereztünk – mondta Mészáros Norbert. – Bízom benne, hogy telt ház, sok szurkoló előtt küzdhetünk, a lelátóról érkező segítség pedig hozzásegíthet bennünket a továbbjutás kiharcolásához. Ami a rajtunk lévő esetleges nyomást illeti, úgy gondolom, elsősorban a csapat jó hírnevének és a saját becsületünk megőrzése miatt fontos elsősorban a továbbjutás, és az első meccsen elért eredmény alapján minden reményünk megvan arra, hogy a magyar futballt a következő körben is képviselni tudjuk.

Ha pedig összejön az a bizonyos továbblépés, akkor a következő körben a cseh Jablonec vár a Lokira, és az augusztus 8-i visszavágó előtt újra szirénázhatnak a csapatot felvezető rendőrautók.

KM-BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!