Helyi közélet

2016.07.07. 07:23

Campus Fesztivál: lehetetlen lesz mindenre eljutni

Debrecen - Csaknem kétszáz zenei fellépő adja majd meg a Campus Fesztivál ütemét július 20-a és 24-e között a Nagy­erdei Stadionnál. A szerdai tájékoztatón elhangzott, idén két nagyszínpad várja a szórakozókat. Az összesen közel négyszáz programot kínáló rendezvény másik újdonsága, hogy készpénzmentessé válik.

Debrecen - Csaknem kétszáz zenei fellépő adja majd meg a Campus Fesztivál ütemét július 20-a és 24-e között a Nagy­erdei Stadionnál. A szerdai tájékoztatón elhangzott, idén két nagyszínpad várja a szórakozókat. Az összesen közel négyszáz programot kínáló rendezvény másik újdonsága, hogy készpénzmentessé válik.

Egy békakacsintásnyit már kapott a Campus Fesztivál zamatából, színéből az, aki tegnap este a Víztorony környékén járt. A kerthelyiség színpadán az Éva Presszó hangolta Kelet-Magyarország legnagyobb nyári rendezvényére a jelenlévőket, akik között teljes jogú résztvevőként sétált a már védjegynek számító, embernagyságú békafigura. Könnyű volt belebotlani sztárokba, szót váltani Lukács Lacival. Az olykor felcsendülő nevetés felé irányítva tekintetünket, biztosan megpillanthattuk Hadházi Lacit. Az érkező mindig talált egy kisebb csoportnyi ismerőst. Ilyesmi a Campus Fesztivál is, csak nagyban. Olyannyira, hogy a szervezők a tavalyi, több mint nyolcvannégyezres látogatószámot szeretnék felülmúlni. S ezért tettek is. – Tíz kiemelt és nyolc további programhelyszínnel, százkilencven­nyolc zenei és közel kétszáz más programmal – színház, stand-up comedy, közéleti és irodalmi beszélgetések, civil aktivitások – jelentenek szórakoztató elfoglaltságot a négy nap alatt – mondta dr. Süli András programigazgató. Szólt az Egyetem tér színpadáról, amely különleges színt visz majd a fesztiválozók mindennapjaiba, ugyanis komolyzene, jazz és szving hangzik majd fel itt. Hangsúlyozta, külön színpadot töltenek majd meg azok a feltörekvő zenekarok, amelyek a Cseh Tamás-program támogatottságát kiérdemelték.


Fotó: Matey István | Kattintásra galéria nyílik


Érintéssel, jattcsúszkával

A rendezvényen egy újabb nagyszínpadot építenek a főtámogató OTP Bank jóvoltából. Az OTP Junior színpaddal Barkó József, a pénzintézet északkelet-magyarországi regionális vezetője büszkélkedhetett. Miklósvölgyi Péter, a szervező Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője kiemelte: az idén először készpénzmentessé teszik a rendezvényt. A pay pass funkcióval rendelkező bankkártyák tulajdonosai érintéssel egyszerűen tudnak fizetni a fesztivál területén bármely szolgáltatónál. Ilyen hiányában pedig a helyszínen kapnak fesztiválkártyát, amelyet feltölthetnek, s az összeg keretéig használhatnak. A készpénz kizárásával nem kerülnek hátrányba a borravalóra rászolgáló pultosok sem, mert fizetéskor a digitális kijelzőn feltűnő jattcsúszkán, bárki beállíthatja, – 5–20 százalékig – hogy ad-e pluszpénzt a kiszolgálásért. Ez azonban nem kötelező, mindenkinek zsebe és szíve joga eldönteni – hangoztatta.

Bőven lesz alkalom a fenti technikai újítás gyakorlására, hiszen harminc különböző gasztronómiai pont csalogatja a bulizókat. Kapható lesz legalább ötvenféle bor és több száz fajta pálinka.

Aki utóbbiak élvezetét sem hagyja ki, számíthat a Klinika előtt kialakított ideiglenes megállóból éjféltől hajnali fél háromig félóránként induló, háromféle útvonalat menetrendjébe vevő DKV-járatra és a hajnali négyig húszpercenként közlekedő 1-es villamosra. Ezek részletes menetrendje itt elérhető.

HBN–HABE


Továbbfejlesztenék

Dr. Papp László polgármester a sajtóeseményen megfogalmazta, mennyire fontos esemény a Campus a város számára a turisztika és a kulturális kínálat szempontjából, illetve kifejtette, hogy a Nagy­erdő, a stadion környéke kiemelt helyszínek, amelyek fejlesztésére számos terv van a jövőre nézvést. Kósa Lajos országgyűlési képviselő, frakcióvezető a fesztiválok állami támogatottságáról beszélt. Elmondta: nagy a verseny, mert rengeteg nyári rendezvény van hazánkban, de a Campus több szempontból páratlan.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában