Nem néz ki túl jól az egykori szalaggyár telke

A fedetlen akna igen balesetveszélyes
A fedetlen akna igen balesetveszélyes - © Fotó: Orosz Csaba
Debrecen – Patkányok is tanyáznak a nem éppen szívderítő látványt nyújtó ingatlanon.

Becslésünk szerint akár több mázsa illegális hulladék is található a debreceni Mester utcán, a Garai utca és Bethlen utca közötti, 12-es számot viselő üres telken.

A Mester utcai járókelők ebből valószínűleg szinte semmit nem vesznek észre, mivel az elhanyagolt területet egy – sárgára festett – magas fal választja el a járdától. Ugyanakkor kapu híján gyalogosan könnyen be lehet oda menni.

Fotó: Orosz Csaba

Ehhez azonban előbb át kell lépni egy betongerendán. Aztán a továbbiakban is jócskán elkél az óvatosság, és ajánlatos körültekintően megnézni, hogy hová lépünk.

Ottjártunkkor ugyanis többek között egy balesetveszélyes fedetlen vízaknát, valamint a fal tövében szaladó patkányt is láttunk a szemeteken kívül.

HBN


December 27-i reggel a Víztorony utcán. A szelektív gyűjtők használata is sok gondot okoz
Debrecen - Időnként igencsak „furcsa dolgokat” dobnak a kukákba a cívisvárosban. Domokos Csilla, a Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft. (DHK) szóvivője kérdésünkre elmondta: a szemét elszállításával foglalkozó munkatársaik az utóbbi időben egyebek mellett például háztartásban felhalmo...

Debrecen – A térfigyelő kamera ellenére is óriási az illegális hulladék a Benedek téri parkban. A karácsony szentségét is semmibe vették azok a környezetszennyezők, akik teleszórták hulladékokkal a debreceni Benedek téren lévő szelektív hulladékgyűjtőt. A szeméttengerben textíliák, tömött műan...