Nem lesz könnyű überelni a tavalyi szezont

A csapat magja egyben maradt
A csapat magja egyben maradt - © Fotó: KM-Archív
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Mérkőzéssel zárják az edzőtábort a vitkai női kézisek.

A magunk mögött hagyott NB II.-es női ­szezonban ezüstérmet akasztottak a vitkai kézis lányok nyakába. Dévényi János ­vezetőedző szerint ezt nem lesz egyszerű megismételni.

– Átsorolták hozzánk a ­Hevest és a Füzesabonyt, az utóbbi szinte biztos, hogy ott lesz a végelszámolásnál. De inkább a saját csapatomról beszélnék. Távozott tőlünk ­Kránitz Andrea (éppen a ­rivális Füzesabonyba, a szerk.), aki tavasszal már nem is edzett velünk, csak néhány mérkőzés erejéig ­tudott a segítségünkre ­lenni. Fiatalítottuk a keretet. A ­rutint továbbra is Cibulenko és ­Szemán Szilvia kép­viseli majd, ­viszont őket leszá­mítva a csapat átlagéletkora ­huszonegy év lesz. A deb­receni után­pót­lásból érkezett hozzánk ­Bartha Kincső, ­akivel irányítóban számolhatok, ­illetve a kisvárdai ifjúsági ­korosztályt „ki­növő” Papp Dóra is csatlakozott a kerethez, ő átlövőként segíthet nekünk – ­fogalmazott lapunknak az a Dévényi János vezetőedző, aki az elmúlt kézilabdás szezonban a kisvárdai női csapat NBI.-es kispadján is ült, mint vezetőedző.

Napi két-három edzés

– Mint mindig, most is ­számolnunk kell a Debrecennel, a Mátészalkával, a Hajdúböszörménnyel és az átsorolt Füzesabonnyal. Jelenleg edzőtáborban vagyunk, Dombrádon lakunk, de az edzéseket a cigándi sportcsarnokban tartjuk. Napi két-három edzést tartok a lányoknak, pénteken pedig egy edzőmérkőzéssel zárjuk a tábort – összegzett Dévényi János.

TGTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek