Nem becsülik le a Duna-parti fiatalokat: a két Újváros találkozik az NB II-ben

Pintér Norbert
Pintér Norbert - © Fotó: Molnár Péter
Balmazújváros – Pintér Norbert úgy gondolja, a Dunaújváros főleg a védekezésre összpontosít a Balmazújváros ellen.

A Merkantil Bank NB II. 18. fordulója Dunaújvárosban kezdődik pénteken 17 órakor, a Fejér megyei településen a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő vendégeskedik. A táblázaton a házigazda a 11. pozíciót birtokolja, míg Feczkó Tamás legénysége a 12. helyen áll, a feleket mindössze egyetlen egység választja el egymástól. Mindkét klubnak égető szüksége lenne egy diadalra, ugyanis a tavaszi idényt két-két vereséggel nyitották.

Javítanák az összképet

– A gyengébb rajt miatt valóban győzelmi kényszerben van a csapat – szögezte le Pintér Norbert, a balmazújvárosiak támadója. – A Budaörs és a Mezőkövesd ellen is szerettünk volna diadalmaskodni, ám sajnos nem a terveink szerint alakultak ezek a mérkőzések. Dunaújvárosból feltétlenül három ponttal akarunk távozni. Abban az esetben jöhet össze a siker, ha képesek leszünk a saját játékunkat produkálni.

Augusztus közepén a hajdúságiak a duplázó Varga Kevin és Nagy Kevin hathatós közreműködésével 3–1-re verték a Duna-parti egyletet, de ebből a kilencven percből messzemenő következtetéseket nem szabad levonni, ugyanis a télen anyagi nehézségeik miatt jelentősen meggyengültek a dunaújvárosiak. Olyan rutinos játékosok „vették a sátorfájukat”, mint Szűcs Lajos, Melczer Vilmos, vagy az ősszel öt találatot termelő Magasföldi József. A problémák miatt a vezetőedző, Dobos Barna főként ifjú, pályájuk elején járó tehetségeknek kénytelen bizalmat szavazni.

– Habár sokan azt gondolhatják, hogy a Balmazújváros lesz az összecsapás favoritja, egyáltalán nem szabad félvállról venni a meccset. Nagy hiba volna, ha lebecsülnénk riválisunkat. A fiatalok valószínűleg bátor játékot fognak produkálni, számításaink szerint főként a védekezésre fektetik majd a hangsúlyt – vélekedett a 23 esztendős labdarúgó, aki háromszor vette be az ellenfelek kapuját ebben a bajnokságban.

HBN-BÁ