“Negatív tapasztalataim is vannak, gyakran nem őszinte kéréssel fordulnak hozzám”

Akt.:
“Negatív tapasztalataim is vannak, gyakran nem őszinte kéréssel fordulnak hozzám”
© Illusztráció: Getty Images
Debrecen – Olvasóinkat ezúttal a jótékonykodási szokásaikról kérdeztük.

– Ha az utcán kérnek tőlem pénzt, általában segíteni szoktam. Emellett, ha van nálam egy szendvics, azt is szívesen odaadom. Úgy tapasztalom, manapság sajnos nagyon kevés emberre jellemző az adakozás – válaszolta Béke Jakab.


B├ęke_Jakab

Béke Jakab


Sóvágó Ivett családjában hagyománya van a jótékonykodásnak. Elmondása szerint gyakran szokták ruhákat ajándékozni a rászorulóknak, karácsonykor pedig meglepetésekkel teli dobozokat küldenek.


Sóvágó Ivett


– Interneten már több alkalommal utaltam pénzt különböző szervezeteknek. Sajnos negatív tapasztalataim is vannak, hiszen gyakran nem őszinte kéréssel fordulnak hozzám – osztotta meg Kovács Ágota.


Kovács_Ágota

Kovács Ágota


Dudás Anna főleg utcai zenészeket patronál, akik produkcióiknak köszönhetően megérdemlik a támogatást. De találkozott már olyanokkal, akik kérés helyett gyakorlatilag követelték a pénzt.


Dudás Anna


– Baptista lelkipásztorként tevékenykedem, gyülekezetünkben gyakoriak az adakozások. A mai társadalomnak csak egy szűk rétege nyújt segítséget a nehéz helyzetben lévőknek, de ők jó szívvel teszik – véli Pafkó Tamás.


Pafkó_Tamás

Pafkó Tamás


– Évek óta pénzügyileg támogatom a nélkülözőket. Az adakozásnak van egy pozitív oldala, hiszen örömet okoz a segítségnyújtás – mondta Németi Emánuel.


N├ęmeti_Em├ínuel

Németi Emánuel


HBN|Fotók: Matey István
hirdetés