Tapsolj és tátogj!

2020.05.06. 14:36

Turnévideóval jelentkezett a Tortuga

Hétfő este debütált a debreceni kötődésű zenekar új videója, a Tapsolj és tátogj!, amit az élet rendezett, az utazások, koncertek alatt készült felvételekből állt össze.

Fotó: Tortuga-archív

– Mindenképpen le akartuk szögezni, hogy ez nem egy klip, hanem turné­videó. Nem illeszkedik a dal mondanivalójához, hanem magát az első Tapsolj és tátogj! turnénk hangulatát adja vissza. A dalra nem tudtunk klipet forgatni a vírushelyzet miatt, egy súlyosabb klipet szerettünk volna, de nem volt lehetőségünk rá – osztotta meg a Naplóval Hegyi Ábel, a zenekar ritmusgitárosa és egyben szövegírója.

Az első lemezük címadó dala hétfő este országos rádió­ban is debütált, Ábel Boros Csabával beszélgetett a Petőfi rádió Minek nevezzelek? című műsorában.

– Boros Csabával többek között a zenekarról beszéltünk, valamint arról, milyen hatással volt ránk A Dal, az ebből fakadó előnyöket mennyire érintette a járványhelyzet, hiszen a műsor után lendületben voltunk. Le is játszották a számot, nekünk ez nagy dolog volt – mondta ritmusgitáros.

Nem állt meg az élet

Bár a mostani helyzet nem kedvez a zenekarnak, elmaradnak a koncertek, fesztiválok, a munka a háttérben folyamatos.

– Az elején, amikor még súlyosabb volt a járványhelyzet, nehezebb volt megoldani a próbákat, de felmentünk a hegyekbe dalt írni, május végén pedig stúdióba megyünk. Nyilván van olyan zenekari tag, aki dolgozik, én most éppen a szakdolgozatomat írom, de ugyanúgy megy minden a saját útján, a zenével is próbálunk haladni. A legfájóbb pont, hogy koncertezni nem tudunk – árulta el Ábel.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában