Nagyvilág

2019.03.10. 16:49

Lezuhant egy utasszállító Etiópiában, nincsenek túlélők

Addisz-Abeba - A gép az etióp fővárosból, Addisz-Abebából szállt fel, majd nem sokkal később a földbe csapódott. A fedélzeten 157-en tartózkodtak.

Addisz-Abeba - A gép az etióp fővárosból, Addisz-Abebából szállt fel, majd nem sokkal később a földbe csapódott. A fedélzeten 157-en tartózkodtak.

Lezuhant egy utasszállító repülőgép Etiópiában, a fővárostól nem messze, helyi idő szerint vasárnap reggel háromnegyed kilenckor - írja a BBC. Az Ethiopian Airlines ET302-es járata Addisz-Abebából a kenyai Nairobiba tartott volna, amikor nem sokkal a felszállás után a földbe csapódott. A fedélzeten 149 utas és 8 fős személyzet tartózkodott, a hírek szerint senki nem élte túl a balesetet.

A légitársaság szerint az utasok között 32 kenyai, 10 kanadai, 8 amerikai és 7 brit állampolgár is utazott. Az ütközés helyi idő szerint reggel 8 óra 44 perckor történt, mindössze 6 perccel azután, hogy a Boeing 737-es a levegőbe emelkedett.

A katasztrófa pontos oka egyelőre nem ismert, a légitársaság viszont közölte, a pilóta nehézségekre panaszkodott, és jelezte visszatérési szándékát Addisz-Abebába.

A hírek szerint a tragédia idején jó látási viszonyok uralkodtak, de a Flightradar24 adatai alapján a gép függőleges sebessége instabil volt a felszállást követően.

Additional data from Flightradar24 ADS-B network show that vertical speed was unstable after take off.

Take off 05:38:18 UTC

Last position received by FR24 at 05:41:02 UTC

Please note that Addis Ababa airport is located at 7,625 feet AMSL. pic.twitter.com/Uyvfp1x9Xb

— Flightradar24 (@flightradar24) ">2019. március 10.

Egy szemtanú arról számolt be a BBC-nek, hogy a becsapódás után hatalmas tüzet látott. „A robbanás és a tűz olyan erős volt, hogy nem tudtunk közel kerülni. Minden leégett” - nyilatkozta.

A BBC cikke szerint a gépen utazott Anton Hrnko szlovák politikus felesége és két gyermeke is.

Forrás: BBC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!