Nagyvilág

2019.03.06. 12:36

19 döbbenetes történet arról, hogy a vakszerencse igenis létezik

Sokan úgy tartják, hogy a szerencse még akkor sem létezik, ha valaki egyszerre tucatnyi négylevelű lóherét talál egy tisztáson. A most következő sztorikra - melyeket a Cracked szedett össze - azonban úgy tűnik, nincs más magyarázat.

Sokan úgy tartják, hogy a szerencse még akkor sem létezik, ha valaki egyszerre tucatnyi négylevelű lóherét talál egy tisztáson. A most következő sztorikra - melyeket a Cracked szedett össze - azonban úgy tűnik, nincs más magyarázat.

19. Nyolc évvel azután, hogy Nicole Grimesnak édesapja döntése miatt örökbe kellett adnia kutyáját, a nő megtalálta az állatot - méghozzá ugyanazon a menhelyen, ahonnan annak idején kihozta. Természetesen azonnal újra örökbe fogadta. Chloét korábban egy idős pár vette gondjaiba, és miután elhunytak, az állat visszakerült a menhelyre. Aztán rövid ideig egy harmadik családnál élt, de újra visszakerült oda, ahonnan örökbe adták. Amikor Nicole már felnőttként kutyát keresett, talált egyet, ami gyerekkori kedvencére emlékeztette. A csipjének beolvasása után rájött, hogy az állat valójában régi kutyája.

18. Valaki eredeti kínai tálat vett egy járdavásáron 3 dollárért. Néhány év múlva a tulajdonosok tudni szerették volna, honnan származik, és felbecsültették. Kiderült: a tárgy egy ezeréves, Északi Szung-dinasztia korabeli edény. Végül 2,2 millió dollárért adták el.

17. Harrison Odjegba Okene az Atlanti-óceán alján kötött ki, miután elsüllyedt a vontatóhajója. A süllyedés közben épp egy levegőzsebként működő kabin mellett állt, amely elegendő oxigént biztosított neki a következő 72 órára. Ez az idő épp elég volt arra, hogy a mentőcsapatok megtalálják.

16. Egy Eric Lawes nevű nyugdíjas kertészt megkért régi barátja, hogy segítsen neki fémkeresővel megtalálni egy elveszett kalapácsot. A közös mókának az lett a vége, hogy megtalálták Nagy-Britannia legnagyobb, késő római kori arany- és ezüstkincsét. A Hoxne-készlet néven ismertté vált lelet majdnem 15 ezer érmét és több mint 200 terítéket, valamint ékszert tartalmazott. A kincs és a kalapács is a British Museumban kapott helyet.

15. Egy férfi 4 dollárért vett festményt egy bolhapiacon, mert tetszett neki a keret. Mikor alaposabban is megvizsgálta, a Függetlenségi Nyilatkozat egyik első nyomtatását találta meg benne. A dokumentumot 2,4 millió dollárért adták el a Sotheby s árverésén.

14. Két testvér éppen londoni padlását takarította, amikor egy Csing-dinasztia korabeli antik vázába botlottak. Rekordot jelentő 69 és fél millió dollárért kelt el, ami a mai napig a legnagyobb összeg, amit valaha kínai relikviáért fizettek.

13. Annak az esélye, hogy beléd csap a villám, és megnyered a lottót, nagyjából 1 a 2,6 billióhoz. A kanadai Peter McCathie viszont tinédzserként túlélt egy villámcsapást, 2015-ben pedig 1 millió dollárt nyert a lottón.

12. Dylan McWilliams egy hónap alatt egy medve- és egy cápatámadást is túlélt. Ja, és pár évvel korábban egy csörgőkígyótámadást is sikeresen átvészelt.

11. Sony Setiawan rendszeresen a JT610-es Lion Air-járattal repült Jakartából Pangkal Pinangba, ha üzleti ügyeket kellett intéznie. Október 29-én dugóba került, és életében először lekéste a gépet. A járat percekkel a felszállás után lezuhant, a balesetet senki sem élte túl.

10. Egy tennessee-i ember nagybátyja halála után megtalálta annak több mint 900 ezer dollárt érő sportkártya-gyűjteményét. A padláson bukkant rájuk, egy régi sörösdobozban voltak.

9. Egy Bruce Magistro nevű férfi egymillió dollárt nyert a lottón, az összegből pedig három éven keresztül gondját tudta viselni haldokló feleségének. Amikor a nő elhunyt, Magistro nyert további egymilliót. Annak az esélye, hogy valaki kétszer is nyer a lottón, egy a kétmilliárdhoz.

8. Martin Backhouse zongorahangoló 913 régi aranyérmét talált az egyik hangszer billentyűi alatt, melyet éppen javított. A kincsért kapott jutalmat megosztották Backhouse és a zongorát birtokló főiskola között.

7. Egy ohiói lakos egy turkálóban 14 dollárért szerzett egy elég menő nyomatot. Mint kiderült, a mű egy eredeti, Picasso-féle linóleumnyomat volt, amit a művészt alá is írt. Nagyjából 6 ezer dollárra becsülték az értékét.

6. Amikor a 67 éves Dorothy Fletcher szívrohamot kapott egy repülőgépen, a stewardess megkérdezte, van-e orvos a fedélzeten. Szerencsére a járattal 15 kardiológus utazott egy konferenciára, és azonnal odarohantak segíteni. Nélkülük a nő már nem élne.

5. Christine Tallady 1985-ben elvált, és örökbe adta fiát, Steve-et. 22 évvel később, amikor a férfi az édesanyját próbálta felkutatni, rájött, hogy pár hónapja ugyanott dolgoznak.

4. Egy rendőr csodával határos lövést adott le, amikor tűzharcba keveredett két bűnözővel. Jose Marquez lövedéke az egyik fegyveres pisztolycsövébe jutott, hatástalanítva a lőfegyvert. Marquez valószínűleg ennek köszönhette az életét.

3. Egy brit férfi két fontból csinált 1,5 milliót egy lóversenyfogadáson. A mérnök Steve Whiteley nem igazán értett a lóversenyekhez, így teljesen véletlenszerűen tett fel némi aprót. Mind a hat tippje bejött. Többek között olyan lóra is tett, amely már 26 futam óta nem nyert egyetlen versenyt sem.

2. 2004-ben Mary Grams elhagyta a jegygyűrűjét, és teljesen feladta a reményt, hogy valaha is rátalál. 14 évvel később a menye bukkant rá az ékszerre a család farmján, egy répa köré tekeredve. A gyűrű régóta ott hevert a földben, míg egyszer csak bele nem nőtt a zöldség.

1. Egy nő észrevette, hogy neki és férjének van egy közös fotója 11 évvel azelőttről, hogy találkoztak volna. A kínai férfi és nő egymástól függetlenül látogatta meg a csingtaói Május 4-e teret. Egyszerre pózoltak két képhez, a férfi pedig belógott a nő fotójába.

Forrás: Cracked


[related-post post_id="4132832"]

[related-post post_id="4117823"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!