Nagyvilág

2019.02.15. 11:51

Mini páros

USA - Bill Klein és dr. Jen Arnold pontosan olyanok, mint a világ bármelyik házaspárja – attól a ténytől eltekintve, hogy egyikük sem nőtt 122 centinél nagyobbra.

USA - Bill Klein és dr. Jen Arnold pontosan olyanok, mint a világ bármelyik házaspárja – attól a ténytől eltekintve, hogy egyikük sem nőtt 122 centinél nagyobbra.

A 2009-ben indult dokureality-sorozatban a nézők betekintést nyernek abba, milyen nehézségekkel kell megküzdeniük kis növésű emberként az átlagmagasságra tervezett világban, legyen szó olyan teljesen hétköznapi dolgokról, mint főzés közben a tűzhely elérése vagy egy étteremben elfogyasztott vacsora, mely utóbbi Jen számára – a maga 96,5 centijével – például csak a székre helyezett telefonkönyvekkel lehetséges. Az átlagembernek teljesen természetes tevékenységek nekik nap mint nap kihívást jelentenek, ám a sok nehézség ellenére valahogy mégis mindig megtalálják az élet napos oldalát.

Az immár kilencedik évadát „taposó” sorozatban a házaspár szinte egész élete a néző szeme előtt zajlik, így a szürke hétköznapok mellett nyomon követhetjük azt is, hogy a mini párosnak milyen megpróbáltatásokon kellett keresztülmennie a lombikprogramtól egészen az örökbefogadásig, mely út végén Jen és Bill egészen Kínáig utazott a szintén kis növésű kisfiúért (Will) és Indiáig a kislányért (Zoey). Utóbbi gyermeknek nem volt könnyű beilleszkednie az „amerikai álomba”, ám Bill és Jen ebből sem csinált titkot, ahogy abból a küzdelemből sem, melyet az asszonynak kellett megharcolnia a mellrákkal, segítve ezzel sok nőtársát, akik ugyan ebben a betegségben szenvednek.

Mint az a sorozatból kiderül, nem volt egyszerű dolguk gyermekkorukban sem, hiszen a számos, erős fájdalommal járó egészségügyi műtét mellett a mini páros mindkét tagjának az iskolás éveikben a gúnyolódásokkal is együtt kellett élniük. Mindez szerencsére – a biztos családi háttérnek is köszönhetően – nem keserítette meg későbbi életüket, sőt, Bill és Jen is sikeres a maga területén, a férj marketing-üzletemberként, a feleség pedig gyermekorvosként dolgozik.

A dokureality segít a nézőknek a sztereotípiáktól elvonatkoztatni, illetve bemutatni, hogy a siker és boldogság nem a testi adottságoktól függ, mindössze attól, mennyire vagyunk kitartóak, rugalmasak és optimisták.

PÁTZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!