Nagyvilág

2018.10.29. 16:18

Leicester-tragédia: emberek százait menthette meg a helikopter pilótája

Leicester - Egy szemtanú szerint oda irányította a meghibásodott gépet, ahol épp nem voltak szurkolók.

Leicester - Egy szemtanú szerint oda irányította a meghibásodott gépet, ahol épp nem voltak szurkolók.

Mint arról mi is beszámoltunk, az angol Premier League-ben szereplő Leicester City tulajdonosának, Vichai Srivaddhanaprabhának a helikoptere szombaton zuhant le a stadion melletti parkolóban, az 1-1-es döntetlennel zárult West Ham elleni mérkőzést követően. Most új részletek kerültek nyilvánosságra az öt ember életét követelő balesetről, például az, hogy a pilóta hősiesen irányította olyan helyre a gépet, ahol senki sem tartózkodott - írja a Nemzeti Sport Online.

A helikopter a meccs vége után nagyjából fél órával szállt fel a 32 ezer férőhelyes King Power Stadion kezdőköréből, majd 60 méteres magasságban meghibásodott. Eric Swaffer pilótának úgy kellett tehát manővereznie, hogy a létesítményből éppen akkor távozó több száz szurkolónak ne essen baja.

Fogalmam sincs, hogyan csinálta. Lekapcsolt a propeller, és egyre csökkent a magasság, majd a pilóta a parkoló sarkába irányította a helikoptert, ahol nem volt ember”

- nyilatkozta az eset kapcsán a Sky Sports egyik operatőre.

Helyi rendőrségi jelentések szerint a helikopter elhunyt utasain kívül senkinek sem esett bántódása.

A CNN cikke szerint Swaffer tapasztalt pilótának számított, helikopter mellett vezetett többek között magángépet is, de a vészhelyzetek kezelésében is jártas volt.


[related-post post_id="4032402"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!