Nagyvilág

2018.04.08. 18:55

Nem akarták, hogy elvesszenek a voksok

Debrecen - Nagyváradról több mint 10000 szavazatot hoztak személyesen a Régi Városházára.

Debrecen - Nagyváradról több mint 10000 szavazatot hoztak személyesen a Régi Városházára.

A beérkezett bontatlan szavazatokat egy arra kijelölt hivatalos helységbe szállították, majd 19 óra után a borítékokat megszámolva urnákba helyezték, melyeket hétfőn továbbítják a fővárosba.

Szabó Ödön, az RMDSZ parlamenti képviselője elmondta, Romániában jelenleg ortodox húsvét van, így péntektől nem dolgoznak a posták, és nem szerették volna, ha emiatt az RMDSZ irodáiban leadott szavazatok kinn ragadnak.

– A delegációnk több mint tíz romániai magyar ajkú települések polgármestereiből, valamint az RMDSZ képviselői áll. A voksokból egy adagot már régebben elküldtünk postán, most pedig azokat a szavazatokat hoztuk el személyesen, amelyeknél kérdéses volt, hogy postán föladva ideérnek-e a megadott határidőig, ugyanis nem szerettük volna, hogy elvesszenek azok a szavazatok, amelyeket ránk bízott a nagyváradi és a Bihar megyei közösség.

A fővárosba viszik

Dr. Szekeres Antal jegyző az előírásoknak megfelelően átvette a voksokat rejtő dobozokat, majd egy arra kijelölt helységben eltárolták azokat.

– Azoknak a határon túli magyar állampolgároknak a szavazatait vettük át, akik levélben vagy meghatalmazott útján juttathatták el voksukat a szavazati irodához. Ezeket a voksokat 19 óra után bontja fel a helyi választási iroda, majd megszámolva a bontatlan borítékokat kötegeli – és mivel ezek listás szavazatok – majd hétfőn Budapestre szállítják ahol Nemzeti Választási Bizottság fogja a választás eredményeihez hozzászámítani – ismertette a jegyző.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!