Nagyvilág

2018.04.04. 09:28

Időjárás-jelentés - 2018. április 3.

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában:

Nyugat-Európa és az atlanti partvidék felett markáns ciklon örvénylik. Hatására az Ibériai-félsziget nyugati harmadán és a Brit-szigeteken többfelé fordult elő 15-25 mm-nyi eső az elmúlt 24 órában. Ugyancsak ciklon örvénylik Finnország felett, emiatt ott is sokfelé volt csapadék; eső, havas eső, havazás vegyesen. Kontinensünk középső területeinek időjárását ugyanakkor egy dél felől benyúló anticiklon határozza meg, emiatt Közép-Európában és a mediterrán államokban többórás napsütés és száraz idő a jellemző. Európában a legmagasabb hőmérsékletet Baszkföldön mérték, ott 23, 24 fokig melegedett fel délutánra a levegő, de 20 fok körüli maximumok már többfelé előfordulnak. A Skandináv-félszigeten és Finnországban azonban még csak 0 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. Szerda estig a Kárpát-medence időjárásában nem várható lényegesen változás; délnyugati áramlással enyhe, száraz levegő érkezik fölénk.

Várható időjárás az ország területén szerda estig:

Az ország nagy részén a kevés gomoly- és sok fátyolfelhő mellett kedden és szerdán is sok lesz a napsütés, de kedden az Északi-középhegység térségében több gomolyfelhő képződhet. Csapadék nem várható. A déli, délnyugati szél nagy területen erős, a Dunántúl nyugati felén napközben viharos lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul, de az Északi-középhegység területén és helyenként a déli határvidéken ennél kissé hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 20, 21 fok körül alakul.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!