Nagyvilág

2017.09.19. 07:16

Történelmi szereplők, akik teljesen máshogy festenek a filmben, mint a való életben

El tudja képzelni, hogy Kleopátra nem is volt olyan szép, mint ahogy megjelenítik nekünk. Pedig valójában így van, de nem ő az egyetlen, aki másként maradt meg az utókornak. 

El tudja képzelni, hogy Kleopátra nem is volt olyan szép, mint ahogy megjelenítik nekünk. Pedig valójában így van, de nem ő az egyetlen, aki másként maradt meg az utókornak. 

Xerxész

I. Xerxész perzsa király portréja kétértelmű. Egyes történészek szerint Xerxész szűk látókörű és gyenge uralkodó volt, amelyhez arrogancia párosult, míg mások szerint bölcs és tapasztalt harcos volt. Mindenesetre a filmfeldolgozásban ötvözték a tulajdonságait.

Nagy Sándor

A kritikusok több történelmi pontatlanságot fedeztek fel a Nagy Sándorról szóló filmben. Ráadásul Colin Farrell kissé máshogy fest, nem?

Salvador Dali

Bár Robert Pattinson egyáltalán nem hasonlít a fiatal művészre, a legjobbat hozta ki az alakításából.

Leonidasz

A történészek szerint Spárta királya nem tett semmi nagy dolgot az uralkodása tíz éve alatt, csak annyit, hogy hősi halált halt a Thermopülai-szorosnál.

Commodus római császár

Joaquin Phoenix egyáltalán nem hasonlít az általa alakított császárra és a filmben pontatlanságok vannak, a valóságban 12 éven keresztül uralkodott, míg a filmben csupán kettőig, illetve a mozival ellentétben, nem vett részt gladiátor küzdelmekben.

William Wallace

A Rettenthetetlen című film számos díjat nyert, mégis több pontatlanságot tartalmazott. Az igazi Sir William Wallace egy skót lovag volt, nemes családból származott, de a megjelenése sem éppen olyan volt, mint Mel Gibsonnak.

Jeanne d’Arc

Milla Jovovich megjelenése jelentősen eltér Jeanne d’Arctól, pedig Luc Besson ragaszkodott a pontossághoz.

Artúr király

A filmben megformáló Clive Owen meglehetősen máshogy néz ki, mint a brit uralkodó.

VIII. Henrik

Ahogy a képen látható, a király eredetileg sokkal nagyobb volt, mint a Tudorok című sorozatban.

Kleopátra

Kleopátra könnyedén megnyerte Julius Caesar, majd Marcus Antonius szívét, ezért azt gondolhatnánk, hogy egy gyönyörű nő volt. De tény, hogy Kleopátra valójában alacsony, és még csak különösebben szép sem volt. Ironikus módom, mégiscsak olyan szépségek formálták meg, mintVivien Leigh, Sophia Loren, Elizabeth Taylor és Monica Bellucci (a képen).


[related-post post_id="3420422"]

[related-post post_id="3356202"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!