Nagyvilág

2017.09.19. 17:13

Sziámi ikrekkel bővült az ötgyerekes család

USA - A babákat nem lehetett műtéti úton biztonságosan szétválasztani, ezért a szakemberek terhességmegszakítást javasoltak, ám ezt a szülők szigorúan visszautasították.

USA - A babákat nem lehetett műtéti úton biztonságosan szétválasztani, ezért a szakemberek terhességmegszakítást javasoltak, ám ezt a szülők szigorúan visszautasították.

Heather és Jason Kroeger már öt gyermeket nevelt, amikor kiderült, hamarosan bővül a család. Jó ideig azt hitték, az édesanya csak egy gyermeket hord a szíve alatt, később azonban kiderült, hogy valójában két magzatról van szó, akik összenőttek. Az abortusz, mint opció az egészségügyi szakemberek többszöri javaslata ellenére sem merült fel a szülőkben, a két kisfiú szeptember elején látott napvilágot a cincinnati gyermekkórházban. Jason, az édesapa így nyilatkozott, amikor a babákról kérdezték:

Meg sem fordult a fejünkben. Ezek a gyermekek okkal fogantak meg, nekünk kell megvédelmeznünk őket. Az abortusz sosem jöhetett szóba."

Az immár hétgyermekes család részére azóta a GoFundMe nevű internetes oldalon gyűlnek az adományok. Kroegerék ugyanis Észak-Karolinában élnek, és már az is nagy anyagi megterhelést jelentett számukra, hogy az ikrek születése miatt Cincinnatibe kellett utazniuk, nem beszélve arról, hogy a kisfiúknak speciális ellátásra van szükségük.

[related-post post_id="3585581"]

A család ideiglenesen egy helyi katolikus templom jóvoltából kapott hajlékot a városban, a babák születése után azonban az apa visszautazott az otthonukba, hiszen újra munkába kellett állnia. Az édesanya egyelőre a kórházban maradt az újszülöttekkel. Heather és Jason még középiskolás éveik alatt szerettek egymásba, 1999 óta alkotnak egy párt, legidősebb gyermekük 17 éves.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!