Nagyvilág

2017.09.15. 08:54

Észak-Korea újra átlőtt egy rakétát Japán fölött

Japán - A ballisztikus rakétát magyar idő szerint este 11 órakor lőtték ki. Bő két hét alatt ez a második hasonló rakétakísérlet.

Japán - A ballisztikus rakétát magyar idő szerint este 11 órakor lőtték ki. Bő két hét alatt ez a második hasonló rakétakísérlet.

A BBC beszámolója alapján a rakéta 770 kilométeres magasságot ért el, összesen 3700 kilométert tett meg. A Guardian cikke szerint Hokkaido szigetétől mintegy 2000 kilométerre csapódott a Csendes-óceánba. Magasabban repült és tovább volt a levegőben, mint az a rakéta, amit augusztus végén lőttek ki.

A középhatótávolságúnak gondolt rakéta messzebbre repült, mint az eddigi összes rakéta, amit Észak-Korea tesztelt. A kísérlet hatására a röppálya közelében élő lakókat felszólították, hogy húzódjanak óvóhelyekre. A szigetország nem kísérelte meg kilőni a rakétát, mivel nem érkezett jelentés olyan kárról, amit a kísérlet okozott.

Tokiói utcakép szeptember 15-én | Fotó: AFP / Kazuhiro Nogi

A dél-koreai és az amerikai hadsereg vizsgálja a kilövés körülményeit.

Abe Sindzó japán miniszterelnök „teljesen elfogadhatatlannak” nevezte a rakétakísérletet. Szerinte országa

soha nem tolerálna ilyen veszélyes, provokatív akciót”.

Forrás: BBC / Guardian


[related-post post_id="3616491"]

[related-post post_id="3597876"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!