Nagyvilág

2017.03.07. 09:49

10 bizarr dolog, amit csak Kínában láthat

Kína - Csótányokat tenyésztenek, dobozból vesznek levegőt és nem különösebben lepi meg őket, ha valaki halottat lop a temetőből. De mi van még?

Kína - Csótányokat tenyésztenek, dobozból vesznek levegőt és nem különösebben lepi meg őket, ha valaki halottat lop a temetőből. De mi van még?

Egész cápát és krokodilt lehet venni a szupermarketben

Annak ellenére, hogy csak egyes részeiket fogyasztják, néhány üzletben egészben is meg lehet vásárolni a cápát vagy a krokodilt.

Rendőrségi libák

Az ország egyes részein a rendőrök kutyák helyett libákat használnak, mivel úgy tartják, ezeknek az állatoknak kitűnő a látásuk és kellően agresszívak is.

Élő rákok az automatából

Egyes városokban a metróállomás mellett automatából lehet élő rákot venni. Az állatokat műanyag dobozban, állandó 5 fokos hőmérsékleten tartják.

Dugóban rekedni

Ha közlekedési dugóba keveredik, kérhet segítséget és rögtön két embert küldenek. Az egyik az autójára ügyel, a másik pedig elviszi önt a motorján.

Teabucks

Az amerikai Starbucks mintájára készült, csak itt nem kávét, hanem teát szolgálnak fel.

Hálók a cégek körül

Egyes vállalatok hálót húznak az épületeik köré, hogy megakadályozzák, hogy az alkalmazottaik öngyilkosok legyenek.

Szellemházasság

Vannak, akik holttesteket lopnak el és több ezer dollárért eladják azokat, hogy a nőtlenül elhunyt férfi mellé temessék.

Dobozos levegő

Kínában olyan szmogos a levegő, hogy dobozban lehet levegőt vásárolni.

Csótánytenyésztés

A csótányokat tenyésztik, mert azokat felhasználják a kínai orvoslásban.

Pizsamát nyilvános helyen

Kínában nem szokatlan, hogy valaki reggel nem öltözik fel, hanem pizsamában közlekedik az utcákon.


Videót készítettek egy különös marhahúsról egy kínai hentesüzletben, ami egyszerűen nem akart nyugton maradni. Nem, nem kukacok vannak benne - meg fogja lepni, mi áll a dolog hátterében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!