Nagyvilág

2016.12.11. 17:25

500 olyan bögrét készített egy vállalat egy autista fiúnak, amit egyébként nem is gyártanak

Anglia - Ben a kedvenc bögréjén kívül nem volt hajlandó másból inni, ezért kiszáradás miatt kórházba is került. 

Anglia - Ben a kedvenc bögréjén kívül nem volt hajlandó másból inni, ezért kiszáradás miatt kórházba is került. Ben Carter egy 14 éves, autizmussal élő fiú az angliai Devonban, aki kétéves kora óta csak ugyanabból a Tommee Tippee Sippy bögréből hajlandó inni. A bögre kezdett kissé megviselt lenni, majd tönkrement. A vállalat sajnos egy évvel ezelőtt felhagyott a gyártásával és sehol nem lehetett másikat beszerezni. A fiú viszont nem volt hajlandó másból inni, ezért kiszáradás miatt kórházba is került. Az édesapja, Marc ekkor az internet népéhez fordult segítségért.

Néhány héttel ezelőtt Marc kiposztolt egy képet a Twitterre, amelyen a bögre látható. A fotót hamarosan 19 ezren osztották meg és végül az eredeti gyártóhoz is eljutott, aki világszerte elkezdett keresni egy céget, aki ugyanolyan öntőformát használ, mint korábban ők. Végül talált is és sikerült megállapodniuk abban, hogy a fiút egy életre ellátják bögrével. Így Ben nem egy, kettő, hanem összesen 500 darab bögrét kapott.


A hatéves gyerek arra hívta fel a figyelmet, hogy senkit nem szabad megkülönböztetni.

 

 

A mentális betegségben szenvedő Mollyt egyedül a kilenc és fél éves állat tudja megnyugtatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!