Nagyvilág

2016.11.02. 08:08

Felnőtt méretű nyelvvel született egy baba

A csecsemő több operáción is keresztülment, hogy segítsenek rajta.

A csecsemő több operáción is keresztülment, hogy segítsenek rajta.

A 16 hónapos, az amerikai Dél-Dakotában Paisley Morrison-Johnson egy ritka genetikai betegséggel, Beckwith-Wiedemann szindrómával született, amely következtében a nyelve akkorára nőtt, mint egy felnőtt embernek. Ez a betegség 13.700 baba közül mindössze egyet érint világszerte. A gyermek édesanyja, Madison Kienow a baba születéséig nem is tudott arról, hogy lánya ebben a betegségben szenved, az akkor derült ki, amikor a terhesség hetedik hónapjában, császármetszéssel a világra segítették.

Az orvosok rögtön kezelés alá vonták a babát, hogy lélegezni tudjon a hatalmas nyelvtől, az anya pedig három és fél hónapon át meg sem érinthette a csecsemőt. Paisleyn két operációt is végeztek, először hat hónapos korában, majd 13 hónapos korában műtötték meg a nyelvét, amelynek köszönhetően ma már normális életet élhet. - Többet nem kell attól félnem, hogy megfullad, már elkezdett beszélni, rendes ételeket eszik és néhány napja az első lépéseit is megtette - fogalmazott az édesanya.


Kína - A betegséget nem vették észre a terhesség ideje alatt.

 

 

 

New York - A házat teljesen elborította a szemét, az egyik rokon találta meg a holttestet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!